Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Desenzano del Garda

De hoofdstad van het Gardameer

De populaire badplaats Desenzano del Garda ligt aan de zuidkant van het Gardameer. Desenzano heeft veel keuze in accommodaties voor een plezierig vakantieverblijf: van pension tot luxe hotel en van appartement tot camping. Het wordt ook wel de hoofdstad van het Gardameer genoemd.

Goed bereikbaar

De transportverbindingen van en naar Desenzano zijn uitstekend. Het treinstation ligt aan de Milaan-Venetiëlijn, de Autostrada A4 Milaan-Venetië is vlakbij en alle veerboten van het Gardameer doen de haven aan. De ideale plek om de omgeving te ontdekken dus!

Bruisend centrum aan het Gardameer

De resten uit de Romeinse tijd getuigen van de rijke historie van deze plaats, die door de Romeinen Decenzanus werd genoemd. In 1921 werden hier de restanten van een Romeinse villa uit de 4e eeuw ontdekt. Deze Villa Romana, met haar schitterende veelkleurige mozaïekvloeren, is nu een museum. Ga er eens kijken!

In het centrum ligt het plein Piazza Malvezzi, waar vele gezellige terrasjes en restaurants te vinden zijn. De achterliggende winkelstraten zijn autovrij. Tussen 12.30 uur en 15.30 uur zijn de meeste winkels gesloten. Daar staat tegenover dat de openingstijden ’s avonds ruim zijn: in het hoogseizoen tot wel 22.00 uur. De laatste jaren heeft Desenzano zich meer en meer ontwikkeld tot het uitgaanscentrum van het Gardameer. ’s Avonds kun je heerlijk flaneren op de boulevard langs het meer. Wie van het nachtleven houdt kan de vele discotheken en clubs bezoeken.

Markt

Iedere dinsdagochtend wordt de boulevard in het centrum afgesloten voor het autoverkeer om plaats te maken voor de wekelijkse markt. Die vindt hier al vanaf de 15e eeuw plaats. Hier vind je een gevarieerd aanbod van handbeschilderd keramiek, lederwaren, kleding en lekkernijen. Koop dus je verse pasta en heerlijke salami’s. Vanuit de wijde omgeving komen bezoekers op dinsdag naar Desenzano op zoek naar leuke koopjes.

Bestemmingen in de buurt van Desenzano del Garda

Gardameer.nl