Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

San Felice del Benaco

Ontdek de rust in de smalle straatjes en groene tuinen van deze stijlvolle stad

San Felice del Benaco ligt in het district Valtenesi aan de zuidwestelijke kant van het Gardameer. De Valtenesi bestaat daarnaast uit de dorpen Puegnano del Garda, Polpenazze del Garda, Soiano del Garda, Manerba del Garda, Moniga del Garda en Padenghe sul Garda. Sinds 1927 behoren de drie dorpjes San Felice, Portese en Cisano tot dezelfde gemeente. Ook het schitterende Isola del Garda, eigendom van de familie Cavazza, behoort tot deze gemeente.

Bloederige geschiedenis

San Felice was eeuwen geleden het toneel van vele strijden en oorlogen. Van het middeleeuwse kasteel, dat diende ter verdediging, zijn slechts enkele resten nog overgebleven. Aan de voet van deze overwoekerde ruïnes van het 14e eeuwse kasteel zijn idyllische plekjes voor een picknick te vinden.

Als in een sprookje

Het rustige stadje bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer. Deze wordt gekenmerkt door smalle staatjes en groene tuinen. Het kerkdorpje Portese ligt direct aan het meer en heeft een leuke haven met gezellige restaurantjes. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het meer. Ook op het Isola del Garda heb je prachtig uitzicht. En met name ’s avonds is het uitzicht op Salò een sprookjesachtige belevenis.

Culinair in San Felice del Benaco

In de omgeving van San Felice zijn daarnaast leuke tochtjes te maken naar wijn- en olijfgaarden, waar de boeren hun lokale producten direct verkopen. Vooral olijfolie is in dit plaatsje een grote schat. Ieder jaar wordt het evenement Olea georganiseerd, waarbij deze Extra Vergine olijfolie van het Gardameer wordt tentoongesteld.

In het centrum van San Felice del Benaco zij een aantal mooie gebouwen te bezichtigen. Waaronder de Karmelietenkerk met enkele fraaie fresco’s en schilderijen uit de 15e eeuw. Ook vindt iedere zaterdagochtend vindt de wekelijkse markt plaats. Vanaf de verschillende campings in de buurt van San Felice maak je makkelijk een wandeling het dorp in. Om vervolgens uitgebreid langs de kraampjes te slenteren.

Bestemmingen in de buurt van San Felice del Benaco

Gardameer.nl