Het weer

Wat voor temperaturen kun je verwachten tijdens een vakantie aan het Gardameer? En hoe zit het met de zonzekerheid? Met andere woorden: hoe is het weer aan het Gardameer? Het antwoord op deze vragen (en meer) heeft Gardameer.nl voor je op een rij gezet. Zo kun je extra voorbereid op vakantie.

De temperatuur

In de zomer is de temperatuur zeer aangenaam aan het Gardameer. In de maanden juni, juli en augustus zal het schommelen tussen de 22 en 29 graden. De nachten zijn niet erg koel omdat de warmte van het water de lucht opwarmt.

De zon (en de regen)

In de maanden juni tot en met augustus is het gemiddelde aantal zonuren acht uur per dag. De zon is in de zomer zeer krachtig en het is dus belangrijk om goed te smeren. Het regent in deze maanden niet veel in vergelijking tot de rest van het jaar aan het Gardameer. Per maand zo’n 30 tot 60 millimeter. De regen die er valt, kan gepaard gaan met heftige onweersbuien.

De wind

Voor het watersporten op het Gardameer, is de wind zeer belangrijk. Over het algemeen geldt dat in de zomer de windkracht rond de vier à vijf ligt, wat vrij krachtig is. In de ochtend is de wind meestal wat sterker en in de middag neemt hij licht af. In de avond staat er vrij weinig wind. Voor het windsurfen en zeilen is de wind op het meer dus ideaal!

De seizoenen

De temperatuur, zonuren en windsterkte zijn natuurlijk belangrijk om te weten voor de zomervakantie, maar ook in de andere seizoenen kent het Gardameer toerisme. In de winter is het erg koud en kan het zelfs sneeuwen. Echte vorst komt rond het Gardameer niet zo vaak voor. In het voorjaar loopt de temperatuur op en kan het warm en zonnig zijn. Daarentegen kan in het voorjaar ook spoken met onweer en regen. In de zomer is het, zoals hierboven beschreven, warm (ook ’s nachts) en zonnig. Tijdens het najaar is het prachtig aan het Gardameer. Het is er dan overwegend zonnig met een aangename temperatuur. Wel is er in het najaar meer kans op regen en harde wind dan in de zomer.

Het weer aan het Gardameer is in de zomer vaak mooi en in de winter is het kouder. Natuurlijk is er altijd kans op onstuimig weer (ook in de zomer). Dat neemt niet weg dat het een fijne plek is tijdens elk seizoen.

Populaire bestemmingen

Onda Blu - Gardameer.nl
7,4

Onda Blu

Manerba del Garda, West

  • Direct aan het Gardameer
  • Apart kinderbad
  • Bezoek de knusse stad Salò

Residence Onda Blu is een mooi gelegen en goed verzorgd vakantiepark. Het park is ruim aangelegd op een prachtig groene plek, direct aan het Gardameer.

Gasparina Village - Gardameer.nl
8,3

Gasparina Village

Castelnuovo del Garda, Zuid

  • Lopend naar het strand
  • Leuke animatie
  • Luxe vakantiepark voor het gezin

Gasparina Village is een vakantiepark opgezet als een authentiek vissersdorpje. Wat een heerlijke plek om vakantie te vieren voor het hele gezin!

La Villa - Gardameer.nl
10

La Villa

Fasano del Garda, West

  • Prachtig uitzicht op het meer
  • Residence voor rustzoekers
  • Zonneterras

Residence La Villa is een grote villa met een prachtig uitzicht over het Gardameer. De villa bestaat uit appartementen met een typisch Italiaanse inrichting.

Gardameer.nl