Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Typisch Gardameer

Typisch Gardameer

Het Gardameer is de nummer 1 kindvriendelijke vakantiebestemming in Italië. Maar het staat ook bekend vanwege de watersport en steden!

Stranden

Stranden

Lekker zwemmen in het Gardameer kan altijd en overal op de talloze stranden. Het is een meer en geen zee, neem dus je waterschoenen mee

Beste Reistijd

Beste Reistijd

Welk seizoen kies jij voor een vakantie aan het Gardameer? IN dit overzicht vind je voor elk seizoen de voor- en nadelen.

Tussenstop

Tussenstop

Hier lees je alles over een verblijf aan het Gardameer als tussenstop tijdens je vakantie. Zo kun je het Gardameer mee pikken op weg naar je volgende bestemming.

Markten

Markten

Van maandag tot zondag zijn er in de steden aan het Gardameer allerlei soorten marktjes te vinden. Lees voordat je vertrekt goed waar je heen moet en of de markt wel open is!

Cijfers en feiten

Cijfers en feiten

Leuke weetjes, feitjes en andere interessante cijfers over het Gardameer vind je op deze pagina. Zo weet jij voordat je op vakantie gaat alles over dit gebied!

Het weer

Het weer

Naar het Gardameer! Wat kun je dan voor weer verwachten? Dat vertellen wij je op deze pagina. Zo word je niet verrast tijdens je vakantie.

Natuur

Natuur

Zoveel te ontdekken! Het water, de bergen, wijngaarden en zelfs watervallen. Laat je verrassen door het natuurschoon aan het meer.

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Reis langs het Gardameer met het de bus, trein of een veerboot. Zo heb je nooit last van file- en parkeerproblemen. Het is een zorgeloze manier van reizen!

Geschiedenis

Geschiedenis

Het Gardameer heeft een rijke historie. Deze geschiedenis had zijn weerslag op het gehele gebied. Het gebied kende zijn hoogtijdagen, maar ook zijn dieptepunten.

Cultuur

Cultuur

Ontdek de traditionele cultuur van de Italiaanse regio. Langs het Gardameer vind je nog overal deze authenticiteit terug. Op deze pagina vind je informatie over deze bijzondere cultuur.

Feestdagen

Feestdagen

Welke feestdagen breng jij door aan het magische meer? Pasen, kerst, of misschien wel griezelen tijdens Halloween...

Italiaans leren

Italiaans leren

Een pizza bestellen in het Italiaans moeilijk? Helemaal niet na het volgen van de volgende tips, zodat je verblijf aan het Gardameer nog aangenamer wordt.

Trouwen

Trouwen

De sprookjesachtige omgeving van het Gardameer is de perfecte plek voor een bruiloft. Trouw in een Italiaans kasteel en feest door met uitzicht over het Gardameer!

Van en naar het vliegveld

Van en naar het vliegveld

Met het vliegtuig ben je snel op je bestemming. Er zijn verschillende vliegvelden in de buurt van het Gardameer om heen te vliegen.

Auto huren

Auto huren

Als je met het vliegtuig bent gereisd, kun je aan het Gardameer het beste een auto huren, zodat je de hele vakantie leuke tripjes kunt maken door de hele omgeving.

Een scooter huren

Een scooter huren

Tour langs de kust van het Gardameer of rijdt door smalle straatjes in authentieke dorpjes op een Vespa. Een scooter is makkelijk vervoer en zorgt ook nog eens voor een bijzondere beleven.

Gardameer.nl