Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Trouwen

Trouwen op een magische plek in Italië, dit bezorgd jullie de mooiste dag van jullie leven!

Je hebt net ‘JA’ gezegd en gaat binnenkort de mooiste dag van je leven beleven. Hoe mooi zou het zijn om je trouwdag niet in Nederland, maar in Italië aan het Gardameer te vieren? In Italiaanse sferen, vier je jullie huwelijk samen met familie en vrienden tegen de achtergrond van een kasteel aan het mooiste meer van Italië. Hoe mooi klinkt dat? Dit artikel helpt je verder op weg om te kijken of dit voor jullie ook mogelijk is.

Weddingplanner

Trouwen aan het Gardameer is een unieke belevenis, maar zeker niet voor iedereen weggelegd. Uiteraard kost het geld, maar daarnaast ook veel geregel voorafgaand, tijdens en na de bruiloft. Om deze reden besteden veel bruidsparen die de keuze maken om hier te trouwen deze zaken uit bij een echte weddingplanner. Trouwen in Italië werkt  toch net even anders dan in Nederland, dus dat kan je maar beter goed laten regelen door iemand die er alle verstand van heeft.

Onderaan dit artikel hebben we een aantal gespecialiseerde weddingplanners en fotografen voor Italië (of specifiek voor het Gardameer) voor je op een rijtje gezet. Zij kennen uiteraard als geen ander de mooiste plekjes waar je de fotoshoot kan houden en waar je het beste de ceremonie of het feest kan laten plaatsvinden.

Je kunt natuurlijk kiezen voor het romantische Sirmione of Lazise, maar ook Bardolino en of Gardone zijn uitermate geschikt. Een geliefde plek die al vaker is gekozen door Nederlandse koppels is het kasteel van Malcesine. Een kasteel met een geweldig uitzicht over het Gardameer.

Maar ook bijvoorbeeld het eiland Isola del Garda, de haven van Torri del Benaco of de haven van Gargnano zijn populair. Wil je liever net buiten het Gardameer trouwen? Denk dan eens aan Verona en het wereldberoemde balkon van Romeo en Julia. Alles is mogelijk.

Voor de wet of ceremonieel

Veel mensen trouwen in Nederland voor de wet, om vervolgens in Italië nog een keer ceremonieel te trouwen en een groot feest te geven. Toch kan je ook voor de wet in Italië trouwen. Houd hierbij wel rekening dat je een aantal documenten moet aanvragen voordat het allemaal officieel is. Zo heb je bijvoorbeeld een internationaal uittreksel uit het geboorteregister nodig en zal er contact moeten worden opgenomen met de specifieke gemeente waar je wilt trouwen. Meer informatie vind je hier. Denk er over na dat je eventueel ook een goede (of zelfs beëdigde) tolk of vertaler nodig hebt tijdens de ceremonie.

Verblijf voor de gasten

Je wilt voor je gasten natuurlijk niets dan goeds tijdens hun verblijf tijdens jullie huwelijksfeest. De meeste mensen die het huwelijk vanuit Nederland bij willen wonen, zullen een accommodatie moeten boeken (of jullie regelen dit). Op Gardameer.nl hebben we veel vakantieparken, villa’s en agriturismo’s die grote en kleine groepen aankunnen. Check ons aanbod voor alle mogelijkheden. Het is overigens heel gebruikelijk dat wanneer jullie in het buitenland trouwen, jullie ook het verblijf van de gasten betalen. De reis kunnen de gasten eventueel zelf betalen.

Kosten

Een huwelijk kan je natuurlijk zo duur maken als je zelf wilt en als we er vanuit gaan dat je deze tekst leest en het Gardameer als locatie overweegt, zal je zeker wel een budget te besteden hebben. Toch hoeft een bruiloft in Italië niet perse duurder te zijn. Als je een goede weddingplanner aanstelt die goede lokale contacten heeft, kan je dit zelfs veel tijd, geld en stress besparen dan wanneer je alles zelf gaat organiseren. Bovendien heeft een bruiloft in het buitenland vaak geen honderden gasten. Vaak nodig je hierbij een groep van 40 tot 50 personen uit, het is dan dus een kleine, intieme groep.  

Tot slot

Trouwen aan het Gardameer is uniek en zal je je leven lang bijblijven. Het is zeker het overwegen waard, zeker als het Gardameer of Italië voor jullie een speciale betekenis heeft. Hieronder hebben we nog een aantal weddingplanners en fotografen opgesomd die je kunt bekijken of waar je contact mee op kunt nemen als jullie de beslissing gemaakt hebben.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl