Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Citytrips

Ontdek de vele romantische Italiaanse steden in de omgeving van het Gardameer!

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming, ook onder Nederlands. Het uitgestrekte meer ligt in het noorden van Italië en is daarom goed bereikbaar voor een vakantie met de kinderen. Rondom het Gardameer is genoeg ruimte voor activiteiten, zoals citytrips naar dorpjes of steden in de buurt. Naast de vele leuke stadjes en dorpjes direct rondom het Gardameer zijn er ook een aantal steden die iets verder liggen, er is dus genoeg keus.

Verona

De stad van de liefde, de stad van Romeo en Julia: dat is Verona. Voor een stedentripje is deze stad perfect om te bezoeken, omdat de stad op minder dan 100 kilometer afstand ligt van het Gardameer. Verona heeft een historische binnenstad, die zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. En dat is niet voor niks! Het amfitheater in het centrum is hier een goed voorbeeld van. Het werd gebouwd door de Romeinen en wordt nu gebruikt voor opera’s en andere evenementen.

Op Piazza del Erbe zijn vaak marktjes en je kunt hier heerlijk op het terras zitten terwijl je geniet van een verkoelend drankje. Het plein wordt omringd door oude, mooie gebouwen, zoals Palazzo Maffei en Palazzo del Commune.

Een handige tip: bestel een Verona Card, waarmee je gratis toegang krijgt tot veel musea en bezienswaardigheden, inclusief de arena. Daarnaast mag je ook gratis gebruik maken van de stadsbussen, dat scheelt weer in de kosten! Vanaf Desenzano del Garda is het overigens maar 20 minuutjes met de trein, zeer goed bereikbaar dus.

Venetië

Op 200 kilometer afstand van het Gardameer ligt de Italiaanse stad Venetië. De stad is bekend van de vele films die er zijn opgenomen en het is natuurlijk de stad waar het transport op water plaatsvindt. Stap in een prachtige gondel en bekijk de stad vanaf het water. Aangezien Venetië op een grote afstand ligt van het Gardameer, vind je het misschien fijner om een meerdaagse citytrip te doen. Overnachten in Venetië is echter duur.

Een handig alternatief is een camping vlakbij Venetië, waar je bijvoorbeeld een huisje kan huren voor een paar nachten. Mocht je in Venetië gaan dineren, probeer dan eens de Italiaanse variant op de tapas uit Spanje: de cichetti. Ook Venetië is goed te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer, dit duurt zo’n anderhalf uur vanaf Desenzano del Garda. Kijk hier voor het boeken van voordelige tours in Venetië. 

Milaan

Milaan: de modestad van Italië. Deze stad ligt op ongeveer 130 kilometer afstand van het Gardameer en heeft alles in zich. Slaap in één van de luxere hotels in het centrum, bezoek de magnifieke Duomo en shop in de modewinkels. Bezoek de mooie binnenplaats van Castello Sforzesco en geniet van het verkoelende water in de fontein voor het kasteel. Koop wat broodjes bij een bakker en lunch in één van de vele groene parken.

In de stad hangt een fijne sfeer: je hoort een groep muzikanten spelen en er danst een groep jongeren op straat. Er zijn ook terrasjes genoeg. Rondom de Duomo zijn de restaurants en cafés het duurst, maar als je een zijstraatje in loopt, kom je al bij goedkopere tentjes. Met het openbaar vervoer ben je er in ongeveer een uurtje, vanaf Desenzano del Garda.

Kortom, rondom het Gardameer zijn er genoeg opties voor een leuke citytrips voor één of meerdere dag(en). Besluit je om er een dagtrip van te maken, vertrek dan vroeg en houd er rekening mee dat je laat thuis kunt zijn. Maak je gebruik van het openbaar vervoer, bekijk dan ook van te voren goed hoe laat je terug gaat, zodat je niet voor onprettige verrassingen komt te staan omdat je de laatste trein hebt gemist…

Voor een eenmalig bezoekje aan een van deze steden kun je een stedenpas aanschaffen. Hiermee kun je vanuit het Gardameer op een voordelige manier een dagje een bezoek brengen aan Milaan, Venetië of Verona!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl