Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een scooter huren

Het Gardameer ontdekken op de scooter

De ideale manier om het Gardameer te verkennen is door een scooter te huren. De wegen rond het Gardameer zijn goed begaanbaar en over het algemeen veilig. Wel is het belangrijk een helm te dragen voor de zekerheid en voor de verzekering (mocht er iets gebeuren). Gardameer.nl heeft een aantal adressen verzameld waar je scooters kunt huren. Daarnaast geven wij je nog wat informatie over mooie routes om te rijden met de scooter.

Scooter verhuur

Bij Tombola Rent kun je in de ochtend en de middag scooters huren. Van 12:30 tot 14:00 zijn ze hier gesloten in verband met de siësta. Deze verhuur vind je in Limone sul Garda op Via Einaudi 1/b

Bij Sembenini in Riva del Garda verhuren ze niet alleen doorsnee scooters, maar ook traditionele Vespa’s. De website kan duidelijker, maar de verhuur ter plaatse is goed. Waar moet je zijn? Ga naar Via Dante Alighieri 3 en tour verder op een Vespa!

In Sona op Via Caliari 8 vind je Motoragazzi. Hier verhuren ze niet alleen scooters, maar biedt ook tours aan met een gids. De Vespa’s zijn modern en mooi. Het is aan te raden om van tevoren te reserveren, zo heb je een grotere kans op goed materiaal.  

Mooie scooter routes langs het Gardameer

Langs het Gardameer lopen enorm veel mooie routes. Natuurlijk is het mogelijk om zonder plan rond te touren, dit kan leiden tot ontdekkingen van hele mooie plaatsen. Een van tevoren bedachte route is ook een optie. Eén van deze routes is de Gardesana Orientale. De Gardesane Orientale is een provinciale weg waar geen tol betaald hoeft te worden. Deze weg slingert langs de kust en biedt genoeg plekken om een prachtige foto te maken. De weg heet de SS 249. Een andere goede route is de route die te zien is in de James Bond film ‘Quantum of Solace. Deze loopt vanaf de plaats Malcesine richting het noorden van het meer. Daarna gaat hij aan de westkant verder tot aan de plaats Limone sul Garda. Het is een route van zo’n 40 kilometer en de plaatsen waar de achtervolgingen uit de film plaatsvonden, zul je zeker herkennen.

Een scooter huren kan simpel zijn, maar je moet wel zorgen voor goede voorbereiding en goede bescherming. De bovengenoemde adressen zullen je zonder twijfel goede spullen geven.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl