Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer langs het Gardameer is ideaal om jezelf te verplaatsen!

Geen zin om de auto te pakken of wil je moeilijkheden met parkeren even voorkomen, dan is het altijd handig om het openbaar vervoer te kunnen gebruiken. Met het openbaar vervoer kom je vaak in het centrum van een stadje uit en hoef je niet ver te lopen om weer naar huis te kunnen, zonder dat je gedoe hebt met het vinden van een parkeerplaats voor je auto. Gelukkig zijn er aan het Gardameer meerdere mogelijkheden om van het openbaar vervoer gebruiken te maken. Zo heb je er de bus, de trein en de veerboten.

De bus

Rond het Gardameer rijden de bussen van ATV. Deze stoppen in elke mogelijke stad rond het Gardameer en de bushaltes zijn altijd gemakkelijk bereikbaar. De buskaartjes zijn niet duur: meestal iets meer dan 1 euro per rit, ongeacht hoe ver je rijdt. Naast dat de bus een handig vervoermiddel is, is het ook een goede manier om wat van de natuur rond het Gardameer te zien.

De trein

De belangrijkste treinstations aan het zuiden van het meer zijn Desenzano en Peschiera. Deze twee stations liggen beide op de route waarop treinen van Milaan naar Venetië rijden. De trein zal dus geregeld rijden. Om de noordkant van het Gardameer met de trein te bereiken kunnen toeristen het beste de trein nemen naar Rovereto. Een aantal luchthavens bieden de mogelijkheid om met een shuttlebus naar deze stations te rijden. Het reizen met de trein is over het algemeen goedkoop. Het enige nadeel dat sommige toeristen ervaren is dat de trein nemen van het noorden van het meer naar het zuiden niet mogelijk is door de bergachtige natuur. De spoorlijn loopt enkel van oost naar west.

De veerboot

Op het Gardameer is de handigste manier van reizen het varen met de veerboot. Deze zijn niet alleen leuk voor het benodigde vervoer, maar ook voor het plezier. Een tocht met de boot is ideaal om een aantal plaatsjes aan het Gardameer te bezoeken. Zo kun je in het zuiden van het meer een kaartje kopen voor een tocht. In het noorden biedt Navigarda deze tochten aan, maar dan alleen over het noordelijke deel van het meer. In het zomerseizoen is de frequentie waarmee de boten varen hoger dan in de winter. Let wel op dat er niet altijd een auto op de boot toegestaan is, mocht je de auto mee willen nemen. Ook de boottochten zijn over het algemeen betaalbaar.

Kortom, er zijn vele manieren om jezelf te verplaatsen wanneer je bij het Gardameer bent. De bus en trein zijn makkelijk en goedkoop. De boot is een originele manier van het ontdekken van het meer en bovendien kom je met de boot ook nog vaak in het centrum uit. Dat scheelt een hele hoop lopen.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl