Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Italiaans leren

Spreek een woordje buiten de deur!

Op vakantie in Italië, maar geen woord Italiaans kunnen spreken? Dat vindt de lokale bevolking waarschijnlijk niet zo erg. Desalniettemin waarderen ze het enorm als je in gebrekkig en stotterend Italiaans iets probeert duidelijk te maken. Daarom klinkt een stoomcursus met de woordjes die je nodig zal hebben vast goed!

Op z’n Italiaans oefenen

Probeer in eerste instantie wat zinnetjes te gebruiken die je vaak nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een pizza wil bestellen in het Italiaans, zeg je “Per me una pizza margarita, per favore”. Zelfs zoiets kleins zal de ober al kunnen waarderen. Daarnaast kun je de rekening vragen met “Il conto, per favore”. Met deze twee zinnen kun je je in een restaurant eigenlijk al best goed redden. Italianen zijn over het algemeen erg beleefd, dus let erop dat als je iets vraagt, je altijd “per favore” zegt, oftewel alsjeblieft.

Handige boeken

Om voorbereid op vakantie te gaan, kun je natuurlijk altijd handige vertaalboekjes meenemen. Bijvoorbeeld het boekje van Prisma: “Italiaans voor zelfstudie”. Hierin staan vertalingen van woorden en zinnetje in bepaalde situaties. Daarnaast staat er ook in wat je moet doen bij geval van nood en hoe je dan in het Italiaans kunt reageren. Altijd handig! Voor drie tientjes heb je dit boek al in huis.

Als je een wat simpeler boekje wil, kijk dan naar “Italiaans voor Dummies op reis”. Er zitten allerlei situaties in die je waarschijnlijk nodig hebt op reis, maar er zit ook een woordenboek achterin. Zo kun je gemakkelijk woorden opzoeken die je nodig hebt! Dit boekje kost €12,50.

Lessen Italiaans volgen in Nederland

Ga je vaker op vakantie in Italië en wil je dan meteen integreren in de wereld van de Italianen? Dan kun je bijvoorbeeld een paar lessen Italiaans in Nederland volgen om de basis onder de knie te krijgen. Kijk bijvoorbeeld eens op de site van Language Institute Regina Coeli. Hier kun je taalcursussen volgen met speciale taaltrainers, als je echt van plan bent om vloeiend Italiaans te leren spreken!

Vraag de Italianen!

Italianen zijn zeer behulpzame mensen en zullen je te allen tijde willen helpen als je moeite doet om hun taal te leren. Vraag dus gerust aan een voorbijganger hoe je in het Italiaans een koffie moet bestellen of de weg moet vragen. Let er wel op dat je dan een jonger iemand aanspreekt, want de oudere generatie spreekt over het algemeen niet echt goed Engels. De jongere generatie doet dat al een stuk vloeiender en kunnen je dus makkelijker helpen!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl