Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stranden

De mooiste stranden aan het Gardameer

Rondom het Gardameer vind je een groot aantal mooie stranden. Er zijn vele stranden die vrij toegankelijk zijn, maar daarnaast zijn er ook een aantal privé stranden. Deze privé stranden zijn vooral van accommodaties die direct aan het meer liggen. Naast bekende stranden zijn er ook tal aan strandjes die wat meer verstopt liggen. Weet je niet waar je heen moet? Volg dan gewoon de bordjes ‘spiaggia’, of vraag iemand hiernaar. Dit betekent namelijk strand in het Italiaans.

De mooiste stranden aan het Gardameer

Doordat het geen zee is maar een meer, zijn er voornamelijk kiezelstranden in plaats van zandstranden. Om deze reden is het daarom ook handig om waterschoentjes mee te nemen, zeker als de kinderen de hele dag in het water willen spelen. Het kan ook zijn dat er in het water kiezels liggen, maar dat er wel een strand is gemaakt van zand of gras, zodat je in ieder geval ook lekker op je handdoekje bij het water kunt liggen zonder op de harde stenen te liggen.

In het zuiden van het Gardameer vind je het kiezelstrand Lido delle Bionde bij Sirmione. Dit strand staat bekend als het strand met het meest heldere water van het hele Gardameer.

In het westen vind je Spiaggia Baia Del Vento, een vrij rustig zandstrand waar je kano’s kunt huren, ideaal voor een lekker dagje aan het water.

In het noorden vind je de stranden Lido degli Ulivi en Riva Granda. Bij Lido degli Ulivi kun je gebruik maken van de beach bar, het restaurant, ligstoelen en parasols. Bij Riva Garda is gratis parkeergelegenheid en heb je een mooi uitzicht op Romeinse opgravingen en de oude haven van Toscolano.

Naar het strand met je hond, aan het Gardameer!

Vaak zijn honden verboden op het strand. Maar, geen zorgen! Ben je op vakantie aan het Gardameer met je hond en wil jij samen met je viervoeter een dagje genieten aan het strand, dan ben je in het stadje Fornaci aan het goede adres. Hier vind je het strand Bau Beach, waar honden ook mogen komen. Bau Beach is een omheind kiezelstrand met directe toegang tot het meer.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl