Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Van en naar het vliegveld

Makkelijk en snel

Het Gardameer leent zich voor een vliegvakantie. De verbindingen zijn goed, de vliegreis duurt niet lang en de luchthavens zijn redelijk dichtbij. Het openbaar vervoer is vrij goedkoop en makkelijk om te begrijpen. Van en naar het vliegveld reizen kan dus op veel manieren. Gardameer.nl zet deze voor je op een rij.

Dichtstbijzijnde luchthavens

Er liggen drie luchthavens op een redelijk afstand van het Gardameer: Bergamo Orio al Serio, Brescia Montichiari en Verona Villafranca. Mochten de vluchten daar duur zijn en je vindt het niet erg om langere transfers te hebben, dan zijn de laatste twee in onderstaand lijstje ook nog mogelijk, deze vluchten zijn namelijk vaak iets goedkoper.

  •      Bergamo Orio al Serio
  •      Brescia Montichiari
  •      Verona Villafranca
  •      Milaan Linate
  •      Milaan Malpensa

Vanuit Bergamo Orio al Serio naar Gardameer

Vanaf Eindhoven gaan er regelmatig vluchten naar Bergamo Orio al Serio. Dit zijn vaak de goedkoopste vluchten vanuit Nederland. Een goede optie dus om goedkoop en snel bij het Gardameer te komen. Het is slim om van tevoren een kaartje voor de Flixbus te kopen. Deze rijden namelijk tussen Bergamo en Peschiera Del Garda. Overstappen is dus niet noodzakelijk. Vanaf Peschiera rijden er simpele bussen rond het hele Gardameer, maar een veerboot is ook mogelijk.

Vanuit Brescia Montichiari naar Gardameer

Vanuit Brescia Montichiari rijden er niet veel bussen en treinen naar het Gardameer. Gezien de kleine afstand (25 kilometer naar Desenzano) is de makkelijkste optie om een taxi te nemen. Voor een gezin of een groep van vier tot vijf personen komt het rond de 15 euro per persoon uit, vraag altijd van te voren even hoe duur het zal gaan worden.

Vanuit Verona Villafranca naar Gardameer

Vanaf het vliegveld van Verona kun je een shuttlebus pakken naar het centrale station van Verona. Dat is de ATV-lijn 164. Met dezelfde lijn kun je vanaf het vliegveld de andere kant op richting de Oostkant van het Gardameer. De bus rijdt onder andere langs Pesciera, Lazise, Bardolino en Garda. Vanaf daar kun je overstappen op andere buslijnen en/of veerboten om naar andere plaatsen van het Gardameer te komen.

Vanuit Milaan Linate naar Gardameer

Vanuit Milaan Linate is het zo’n 125 kilometer naar de westkant van het Gardameer. Vanaf de luchthaven rijden er bussen naar het centrale station van Milaan. Het lijnnummer wisselt, maar op de bussen is duidelijk aangegeven waar ze heen gaan. Vanaf Milaan Centrale kan de trein naar Peschiera del Garda genomen worden. Afhankelijk van de tijd waarop je reist, kost het tussen de €10 en €30. Treintickets kunnen via deze site gekocht worden.

Vanuit Milaan Malpensa naar Gardameer

Vanuit Milaan Malpensa geldt hetzelfde als voor Milaan Linate. Het makkelijkste is om de bus naar Milano Centrale te nemen om vervolgens over te stappen in de trein naar het Gardameer. Er is een aantal bussen dat richting Gardameer rijdt, maar dit duurt lang en is ingewikkelder.

Nog makkelijker is het misschien wel om een auto te huren, zeker als je met kleine kinderen reist. Lees op deze pagina meer over het huren van een auto.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl