Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Natuur

Genieten in het groen

Natuur en cultuur. Dat zijn vaak de twee kenmerken die toeristen willen zien van hun vakantieland. De omgeving van het Gardameer is prachtig en de natuur al helemaal. Tijdens de autorit naar het Gardameer zijn de bergen die Italië kenmerken al zichtbaar. Rondom het Gardameer is een aantal natuurparken waar watervallen, meren, bergen, rotsen en nog veel meer te bewonderen is.

Hoe de natuur te bewonderen?

Je kunt op verschillende manieren een beeld krijgen van de natuur rondom het Gardameer. Eén van deze manieren is door middel van het maken van een wandeling. Er liggen veel wandelpaden die prachtige uitzichten tonen. In de dorpjes waar vandaan je wilt vertrekken, weet het personeel van de informatiepunten veel over deze routes. Zij kunnen je van kaarten en tips voorzien, gewoon even vragen bij de receptie dus! Een andere manier is door een scooter te huren en daarmee de bergen in te rijden. Een scooter huren in het noorden van het meer zal een bergachtige tocht worden. In het zuiden zal het wat vlakker zijn. Tot slot is het mogelijk om het natuurschoon te bewonderen door middel van een uitstapje. Deze uitstapjes naar natuurwonderen zijn hieronder op een rij gezet.

Lago di Ledro

Op een half uurtje rijden vanaf Riva del Garda ligt het Lago di Ledro, of het Ledromeer zoals het in Nederland genoemd wordt. Het meer houdt een record: het is het hoogste zeilbare water van Italië. Je kunt er dus een zeilboot huren of een van de omliggende dorpjes bezoeken. Het meer is bekend geworden toen er, na het zakken van het waterpeil, paalwoningen verschenen. Deze stammen uit het jaar 1930.

Valle delle Cartiere            

Naar het Nederlands vertaald heet Valle delle Cartiere de vallei van de papiermolens. Het is gelegen bij Toscolano-Maderno (het oosten van het Gardameer). Dit dal is jarenlang de belangrijkste plaats geweest als het gaat om papierindustrie. Het is prachtig om te zien met al het water, de bruggen en het ecosysteem wat er in de loop der jaren is ontstaan.

Parco Grotta Cascata Varone

Een kindvriendelijk uitstapje naar de natuur, is een bezoek brengen aan de watervallen in Parco Grotta Cascata Varone. Het is gelegen aan de noordkant van het Gardameer. De entree is €5,50 en het is geopend van 9:00 tot 19:00. Bezoekers kunnen er de waterval bewonderen en vervolgens afdalen naar een grot die bij een kloof uitkomt. In de grotten is het stromende water van de watervallen te horen.

Genoeg natuurschoon om te bewonderen rondom het Gardameer dus!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl