Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Riva del Garda

De hoofdstad van de watersport

Riva del Garda, gelegen in het uiterste noorden van het Gardameer, behoort tot de grotere plaatsen aan het meer. Het ligt vlakbij landen als Oostenrijk en Duitsland en het heeft een mild klimaat. Daardoor weten toeristen al sinds eind van de negentiende eeuw hun weg naar de badplaats Riva del Garda te vinden.

Sportstad Riva

De belangrijkste gebouwen in de stad zijn de Torre Apponale (12e eeuw) en het Palazzo Pretorio (14e eeuw). Maar ook het kasteel op de helling van de Monte Rochetta. Dit kasteel dateert uit de tijd van de Venetiaanse overheersing van deze regio in de 12e eeuw.

De meeste bekendheid geniet Riva del Garda echter vanwege de vele uitmuntende sportfaciliteiten ter plaatse. Riva del Garda en Torbole sul Garda zijn de hoofdstad van de zeilers en windsurfers. De plaats Arco is dat voor de klimmers en Nordic Walkers. De altijd aanwezige wind en de aangename temperaturen bieden de watersporters goede omstandigheden. De gekleurde zeilen voor de kust zorgen dagelijks voor een vrolijk spektakel.

Riva del Garda wordt ook zeer veel bezocht door fietsers en mountainbikers uit de hele wereld. Het hoogteverschil tussen het meer en de berg is bijna 2000 meter. Het is dus een uitdaging voor avontuurlijke klimmers en dappere downhill mountainbikers. In het voorjaar vindt het jaarlijkse Garda Trentino Fiets Festival plaats met maar liefst rond de 20.000 deelnemers.

Evenementen van Riva

Het vieren van de zomer wordt in Riva del Garda en omliggende dorpen als Arco erg serieus genomen. In Arco is er in juni een gratis openlucht muziekfestival in de straten en op de pleinen, het Festa Europea della Musica. Het afsluiten van het zomerseizoen wordt daarom natuurlijk ook niet zomaar gedaan. Ieder jaar wordt er in Riva del Garda een onvergetelijk evenement georganiseerd. De straten en pleinen van de stad worden gevuld met dans, spelen, theater en muziek. En ’s avonds wordt je getrakteerd op een spectaculaire vuurwerkshow. Dat allemaal wordt gedaan onder de naam Notte di Fiaba.

Muziek neemt een grote plaats in in het culturele leven van Riva del Garda. De stad organiseert het hele jaar door een groot scala aan muziekevenementen.

Wil je dit plaatsje in de winter bezoeken? In december en januari wordt het kasteel Rocca omgetoverd in een sprookjesland met het huis van de Kerstman. Dit evenement heet La Casa di Babbo Natale. Het huis van de Kerstman is een magische ervaring om het jaar goed af te sluiten!

Bestemmingen in de buurt van Riva del Garda

Gardameer.nl