Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sirmione

De parel van het Gardameer

Sirmione wordt ook wel de ‘parel van het Gardameer’ genoemd. Het is in het verleden meerdere malen beschreven door bekende schrijvers en dichters als Stendhal en Goethe. Aan de zuidkant van het Gardameer deelt het schiereiland de golf van Desenzano en Peschiera in tweeën.

De bronnen van Sirmione

Wereldberoemd zijn de geneeskrachtige bronnen van Sirmione. In 1900 al werd de eerste Spa in het centrum geopend. Het zwavelhoudende water is afkomstig uit de bron Font Bola. Deze ligt 18 meter onder de waterspiegel en wordt via een buizenstelsel naar de verschillende thermale baden vervoerd. De aanwezigheid van de bronnen zorgde voor een vroege ontwikkeling van het toerisme, en ook nu nog zijn er op het schiereiland vele statige, luxueuze hotels te vinden. Tegenwoordig is er ook voor de kampeerder ruime keus in moderne campings aan het Gardameer.

Schiereiland

Het schiereiland steekt maar liefst 4 kilometer het meer in. Aan het eind van de landtong zijn in een fraai park de overblijfselen van een Romeinse villa te bezichtigen. Dit park is bereikbaar via een prachtig aangelegd wandelpad langs de buitenkant van het schiereiland.

De entree van de stad wordt gemarkeerd door het Castello Scaligero uit de 15e eeuw. Het imposante kasteel is een van de belangrijkste attracties van Sirmione. Het stadscentrum bestaat uit een wirwar van smalle steegjes waar het heerlijk slenteren is langs de kleine winkeltjes en talrijke ijssalons met zalig Italiaans ijs.

Sirmione is één van de belangrijkste toeristische trekpleister aan het Gardameer en in de zomer is het een gezellige drukte. Het is dan ook aan te raden om bij een bezoek gebruik te maken van de veerboten, die met grote regelmaat de haven van Sirmione aandoen. Vanuit het haventje zelf is het ook mogelijk om een tochtje te maken met een van de gekleurde sloepjes, die een toer maken langs de kustlijn van Sirmione. De schippers zullen ook de oorsprong van de bronnen aanwijzen, enkele tientallen meters uit de kust. Liever zelf een bootje huren in Sirmione? Dat kan natuurlijk ook! Ontdek op eigen tempo de schoonheid van deze stad vanaf het water.

Wil je deze stad graag vanaf het water bewonderen? Boek dan een excursie, waarbij je behalve Sirmione ook nog andere hoogtepunten zult zien.

Bestemmingen in de buurt van Sirmione

Gardameer.nl