Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Peschiera del Garda

De stad om zomers te genieten van terrasjes, restaurantjes en winkeltjes

Peschiera del Garda ligt in het zuiden van de Riviera degli Olivi, aan de bron van de rivier de Mincio. De Mincio is een bevaarbare rivier en vormde vroeger de grens tussen Veneto en Lombardije. Het was ook een belangrijke handelsroute naar de Po en de Adriatische Zee.

Historisch Peschiera

De Venetianen hebben in de 16e eeuw een indrukwekkende vesting gebouwd ter verdediging van de stad en de haven. Het oude stadscentrum van Peschiera wordt nog steeds omringd door dit bastion en de oude stenen stadsmuren.

Tegenwoordig is Peschiera een belangrijke toeristenbestemming aan het Gardameer. In en om Peschiera zijn veel campings te vinden (ruim 6.500 plaatsen) met een grote diversiteit aan accommodaties: van losse staplaats tot luxe ingerichte bungalowtent. In het gezellige historische centrum van Peschiera is het in de zomer goed toeven met een afwisselend aanbod van terrassen, barretjes, restaurants en winkeltjes.

Omgeving

Net buiten het stadshart ligt de grote haven, één van de belangrijkste aan het meer, waar grote particuliere boten te bewonderen zijn. Als je toch in de haven bent is het zeker aan te raden om zelf een bootje te huren en van de omgeving te genieten. Wie liever aan de wal blijft heeft ook genoeg opties. Vanuit Peschiera zijn namelijk genoeg leuke uitstapjes te maken. Als eerste moeten natuurlijk de pretparken in de directe omgeving genoemd worden. Zowel het attractiepark Gardaland als het waterpark Canevaworld bevinden zich vlakbij Peschiera.

Het gebied tussen Peschiera en Sirmione is de Lugana-streek, zeer bekend om de heerlijke witte wijnen, die hier geproduceerd worden. Het is de moeite waard om bij een uitstapje naar het schiereiland Sirmione een stukje langs de wijngaarden te rijden. Ook is het mogelijk om bij de lokale wijnboer een flesje Lugana te kopen om zelf te proeven.

Voor de fietsliefhebbers is er een fietspad van 40 kilometer naar Mantova, dat voor een groot deel langs de rivier de Mincio loopt. De Mincio is een geliefde plek voor vissers en wordt ook veel gebruikt voor roeiwedstrijden. Tenslotte zijn de prachtige parken in de omgeving zeker het vermelden waard. Onder andere Parco Sigurtà en Parco Cavour zijn schitterend aangelegd.

Bestemmingen in de buurt van Peschiera del Garda

Gardameer.nl