Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Een plek waar je even weg bent van de drukte, glampeert op een landelijk gelegen plek en waar je smult van de verse producten van de boer… Dát is argriturismo in Italië: Een accommodatie dat landelijk gelegen is in Italië, vaak een boerenbedrijf.

In de jaren ’80 begonnen de boeren langzaam ook toeristen te ontvangen naast de werkzaamheden op het land. Er werden kleine plekjes gebouwd om te overnachten en waar toeristen het echte leven van Italië konden meemaken.

Maar het pure leven van de Italiaanse gezinnen is hier nog te proeven.

Traditioneel Italië in een agriturismo

Het echte Italië voel je op deze vakantieparken. Ze zijn vaak gelegen in landerijen op en bij grote agrarische vlakten gevuld met olijfbomen en druiventrossen.

Niet alleen boerenlanden, maar ook historische plekken zijn uitgebouwd tot agriturismo’s. Ze zijn er in alle soorten en maten. De één is kleinschalig waar maar twee gezinnen tegelijkertijd zijn en waar er meegegeten wordt met de families op de boerderijen. De anderen zijn weer uitgegroeid tot heuse vakantieparken, waar zwembaden en kleine restaurantjes aan toegevoegd zijn.

Er is voor ieder wat wils! Waarom zou je kiezen voor deze accommodatie?

Hier vind je de puurheid van de bestemming. En dat is nou juist wat agriturismo’s zo aantrekkelijk maakt. Lokale producten, echte natuur en vriendelijke mensen vind je hier, in het hart van Italië.

Populaire bestemmingen

Bekijk het aanbod »

Gardameer.nl