• Volg Gardameer.nl

Een knus dorpje in een prachtige omgeving

Onze favoriete bestemmingen »

San Felice del Benaco

Renée van Hees

"Het rustige stadje San Felice del Benaco bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer en wordt gekenmerkt door smalle staatjes en groene tuinen."

Onze favoriete bestemmingen »

San Felice del Benaco

Ontdek de rust in de smalle straatjes en groene tuinen van deze stijlvolle stad!

San Felice del Benaco ligt in het district Valtenesi aan de zuidwestelijke kant van het Gardameer. De Valtenesi bestaat verder uit de dorpen Puegnano del Garda, Polpenazze del Garda, Soiano del Garda, Manerba del Garda, Moniga del Garda en Padenghe sul Garda. Sinds 1927 behoren de drie dorpjes San Felice, Portese en Cisano tot dezelfde gemeente. Ook het schitterende Isola del Garda, eigendom van de familie Cavazza, behoort tot deze gemeente.

Bloederige geschiedenis

San Felice was eeuwen geleden het toneel van vele strijden en oorlogen. Van het middeleeuwse kasteel, dat diende ter verdediging, zijn slechts enkele resten nog overgebleven. Aan de voet van deze overwoekerde ruïnes van het 14e eeuwse kasteel zijn idyllische plekjes voor een picknick te vinden.

Als in een sprookje

Het rustige stadje bevindt zich ongeveer twee kilometer boven het meer en wordt gekenmerkt door smalle staatjes en groene tuinen. Het kerkdorpje Portese ligt direct aan het meer en heeft een leuke haven met gezellige restaurantjes. Naast de haven ligt een kiezelstrand met prachtig uitzicht over het meer en op het Isola del Garda. Met name ’s avonds is het uitzicht op Salò een sprookjesachtige belevenis.

Culinair in San Felice del Benaco

In de omgeving van San Felice zijn leuke tochtjes te maken naar wijn- en olijfgaarden, waar de boeren hun lokale producten direct verkopen. Vooral olijfolie is in dit plaatsje een grote schat. Ieder jaar wordt het evenement Olea georganiseerd, waarbij de Extra Vergine olijfolie van het Gardameer wordt tentoongesteld.

In het centrum van San Felice del Benaco is een aantal mooie gebouwen te bezichtigen, waaronder de Karmelietenkerk met enkele fraaie fresco’s en schilderijen uit de 15e eeuw. Iedere zaterdagochtend vindt de wekelijkse markt plaats. Vanaf de verschillende campings in de buurt van San Felice is het een lekkere wandeling het dorp in om vervolgens uitgebreid langs de kraampjes te slenteren.

Gardameer.nl