Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie Riva del Garda

Ga je naar het Gardameer dan is een bezoekje aan de meest noordelijke plaats van het meer; Riva del Garda zeker de moeite waard!

Ga tijdens je vakantie naar Riva del Garda!

Riva del Garda is gelegen in het uiterste noorden van het Gardameer. Deze stad behoort tot een van de grootste in de omgeving. Het ligt vlakbij landen als Oostenrijk en Duitsland en het heeft een mild klimaat. Daardoor weten toeristen al sinds eind van de negentiende eeuw hun weg naar de badplaats Riva del Garda te vinden.

Voor een uitje is Riva del Garda de perfecte bestemming. Je kunt hier heerlijk rondslenteren door de knusse straatjes en over de boulevard. Plof neer op een van de gezellige terrasjes op het plein en geniet van de lokale specialiteiten en van de straatmuzikanten die hier vaak een optreden geven.

Muziek staat hoog in het vaandel in Riva del Garda. Er worden tal van evenementen georganiseerd. Bezoek je de stad in het hoogseizoen dan kun je bijvoorbeeld genieten van het Festa Europea della Musica. De straten en pleinen van de stad worden gevuld met dans, toneel, theater en muziek. Met als afsluiter Notte di Fiaba, een spectaculaire vuurwerkshow.

vakantie riva del garda

De meeste bekendheid geniet Riva de Garda echter vanwege de vele uitmuntende sportfaciliteiten ter plaatse. Riva del Garda en Torbole sul Garda zijn de hoofdstad van de zeilers en windsurfers. De plaats Arco is dat voor de klimmers en Nordic Walkers. De altijd aanwezige wind en de aangename temperaturen bieden de watersporters goede omstandigheden. De gekleurde zeilen voor de kust zorgen dagelijks voor een vrolijk spektakel. Riva del Garda wordt ook zeer veel bezocht door fietsers en mountainbikers uit de hele wereld. Het hoogteverschil tussen het meer en de berg is bijna 2000 meter. Het is dus een uitdaging voor avontuurlijke klimmers en dappere downhill mountainbikers. In het voorjaar vindt het jaarlijkse Garda Trentino Fiets Festival plaats met maar liefst rond de 20.000 deelnemers.

Kortom, Riva del Garda is een absolute aanrader en moet je dan ook zeker bezoeken tijdens je vakantie aan het Gardameer!

Gardameer.nl