Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie Salò

Salò is een prachtige stad aan het Gardameer om tijdens je vakantie te bezoeken. Waarom? Wij vertellen het je graag!

vakantie salò

Waarom tijdens je vakantie naar Salò

Allereerst de rit naar Salò. Deze is werkelijk prachtig. Zowel vanuit het noorden als vanuit het zuiden. Kom je uit het noorden dan vind je aan de ene kant de prachtige bergen, aan de andere kant uitzicht over het Gardameer. Vanuit het zuiden moet je eerst de bergen door, wat prachtige uitzichten biedt. Vooral ’s avonds is dit een aanrader. De lichtjes van Sirmione schitteren dan op het water. Werkelijk een plaatje!

Ten tweede: winkelen! Dit kan prima in Salò. Aan de waterkant vind je de mooie boulevard waar voornamelijk restaurants zijn gelegen, maar erachter vind je een gezellige winkelstraat. Van prachtige kunst in ateliers tot aan kleding in gezellige boetiekjes. Je vindt het in Salò. Grote kans dat je hier een leuk souvenir voor thuis gaat vinden. Naast de winkels is er elke zaterdag een gezellige markt.

Tot slot kun je in Salò heerlijk eten en drinken. Aan de boulevard vind je gezellige restaurants, ijssalons en café’s. Zin in een hapje eten? Vergeet dan vooral niet de zijstraatjes. Daar vind je namelijk ook leuke authentieke Italiaanse restaurants. Voor een lekkere cocktail ben je aan de boulevard op de juiste plek. Plof neer op een van de terrasjes en geniet van het mooie uitzicht op het meer, de boten en natuurlijk alle mensen die voorbij lopen. En in het hoogseizoen worden er ook vaak activiteiten gehouden; van livemuziek tot aan avondmarkten. Genoeg te zien en te doen dus!

Je vakantie naar het Gardameer is dus niet compleet zonder een bezoekje te brengen aan Salò!

Gardameer.nl