Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie Sirmione

Tijdens je vakantie aan het Gardameer moet je zeker een bezoekje brengen aan het prachtige schiereiland Sirmione!

Vakantie: Sirmione is een must see

Sirmione wordt ook wel de ‘parel van het Gardameer’ genoemd. Het is in het verleden meerdere malen beschreven door bekende schrijvers en dichters als Stendhal en Goethe. Gelegen aan de zuidkant van het Gardameer deelt het schiereiland Sirmione de golf van Desenzano en Peschiera in tweeën.

In Sirmione vind je geneeskrachtige bronnen. In 1900 al werd de eerste Spa in het centrum geopend. Het zwavelhoudende water is afkomstig uit de bron Font Bola. Deze ligt 18 meter onder de waterspiegel en wordt via een buizenstelsel naar de verschillende thermale baden vervoerd. Tijdens je vakantie een bezoekje brengen aan deze geneeskrachtige bronnen is mogelijk, maar reserveer op tijd!

In het zuiden van het Gardameer zie je Sirmione in de verte pronken. Het schiereiland steekt namelijk 4 kilometer het meer in. Aan het eind van het eiland vind je de overblijfselen van een Romeinse villa. Deze kun je, tegen betaling, bezichtigen.

De entree van de stad wordt gemarkeerd door het Castello Scaligero uit de 15e eeuw. Het imposante kasteel is een van de belangrijkste attracties van Sirmione. Het stadscentrum bestaat uit een wirwar van smalle steegjes waar het heerlijk slenteren is langs de kleine winkeltjes en talrijke ijssalons met zalig Italiaans ijs.

sirmione-948132_960_720

Sirmione is één van de belangrijkste toeristische trekpleister aan het Gardameer en in de zomer is het een gezellige drukte. Het is dan ook aan te raden om bij een bezoek gebruik te maken van de veerboten, die met grote regelmaat de haven van Sirmione aandoen. Vanuit het haventje zelf is het ook mogelijk om een tochtje te maken met een van de gekleurde sloepjes, die een toer maken langs de kustlijn van Sirmione. De schippers zullen ook de oorsprong van de bronnen aanwijzen, enkele tientallen meters uit de kust.

Gardameer.nl