Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Direct aan het meer

Neem een duik in het mooiste meer van Italië

Op vakantie naar het mooiste meer van Italië! Dan is het ook wel leuk om direct aan het meer te zitten, zodat je zo een duik kunt nemen. Rondom het Gardameer zitten veel campings en vakantieparken direct aan het meer. Let wel op met de kinderen, want soms moet er een drukke weg overgestoken worden. Maar vaak is er ook een brug of tunneltje om het strand te bereiken.

Strandjes

De meeste natuurlijke stranden aan het Gardameer zijn kiezelstranden. Soms hebben bestemmingen hier zelf bedjes voorzien, maar met een handdoek ligt dit toch net iets minder. Gelukkig zijn er ook aangelegde zandstranden voor de liefhebbers. Dat is ook leuk voor de kids, want dan kunnen er zandkastelen gebouwd worden! Een zandstrandje kan eigendom zijn van een camping zelf, openbaar zijn, of een aangelegd betaald strand. Meestal liggen de prijzen van een betaald strand niet heel hoog, en kun je ook een plekje voor een week betalen.

Watersport

Direct aan het meer overnachten is zeker voor fanatieke watersporters erg aan te raden. Dan kun je het meeste uit je vakantie halen! Hoewel rond het hele meer watersport wordt beoefend, staan vooral de steden Riva en Torbole in het noorden hierom bekend.

Bestemmingen direct aan het meer

Gardameer.nl