Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met een hond

Neem je geliefde huisdier ook mee!

Je gaat op vakantie en je neemt mee… Je beste vriend! Sommigen kiezen ervoor om hun geliefde huisdier in een hondenhotel onder te brengen tijdens de vakantie. Maar eigenlijk is het net zo leuk als je je hond gewoon mee kunt nemen op vakantie. Wij vertellen je alles over op vakantie gaan met een hond.

Kleine huisdieren

Op veel vakantieparken, en zeker op veel campings, zijn kleine huisdieren toegestaan. Wat dan precies klein is? Meestal betekent dit niet meer dan 10 kilo, maar het is altijd goed om dit van te voren even af te stemmen met de vakantiebestemming. Zo voorkom je verrassingen bij aankomst.

Heb je een staanplaats? Dan is het vaak geen enkel probleem om je hond mee te nemen, zo lang je het maar netjes houdt. In de meeste accommodaties is het niet gebruikelijk dat honden zijn toegestaan. Steeds meer campings en vakantieparken hebben wel speciale honden accommodaties. Daar is vaak een eigen plek voor je viervoeter gereserveerd in de woonkamer. Bovendien wordt er met speciale middelen schoongemaakt zodat het fris blijft ruiken en alle verloren haren weer weg zijn voor de volgende vakantieganger.

Speciale hondencampings

Er zijn ook vakantieparken en campings waar honden niet alleen zijn toegestaan, maar die er ook op zijn ingericht. Hier is je huisdier dus echt welkom! Vaak liggen deze bestemmingen in een wandelomgeving, waar je dus samen op pad kunt.

Wat meenemen?

Het is wel handig als je goed voorbereid bent op je vakantie, dus ook alle benodigdheden voor je hond meeneemt. Zorg in ieder geval voor een goede leiband, poepzakjes, een drinkbakje en indien nodig medicatie. Ook is het handig van tevoren uit te zoeken of er een dierenarts in de buurt is en of je makkelijk aan voer voor je huisdier kunt komen in de buurt.

Diervriendelijke bestemmingen

Gardameer.nl