Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met groepen

Onderneem leuke activiteiten met een grote groep langs het Gardameer!

Wil je met een grote familie of een groep naar Italië op vakantie? Dan is het Gardameer een zeer geschikte plek. Deze bijzondere locatie doet het al jaren goed bij vakanties met groepen omdat er rondom en natuurlijk in het meer veel te beleven valt. Dit maakt het ook mogelijk om de groep voor een dag(deel) op te splitsen. Benieuwd wat het Gardameer jouw reisgezelschap te bieden heeft?

Ontspannen aan tafel

Met een groep uit eten gaan en tot laat in de avond natafelen met goede wijn en espresso, wie wil dat nu niet? Italië staat bekend om zijn zalige keuken, en de drie regio’s rondom het Gardameer hebben elk hun eigen traditionele specialiteiten. In de dorpen aan de westelijke oever kan je bijvoorbeeld genieten van in wijn gestoofde ossobuco. Wie een bijzondere lokale delicatesse wil proberen kiest voor carpione, forel uit het Gardameer zelf. De meer experimentele leden van de groep kunnen aan de oostkant risotto alla seppia proberen, een risotto die pikzwart ziet van de inktvisinkt.

Op ontdekkingstocht in het meer

Of je nu alleen reist, met een klein gezin of met een grote groep: een boottocht over het Gardameer kan tijdens je vakantie eigenlijk niet worden overgeslagen. Per boot kun je op locaties komen die vanaf het land onbereikbaar zijn. De kapitein kent het meer als zijn broekzak; hij gidst je langs wildbegroeide eilanden en neemt je mee naar verborgen grotten en de romantische Baia delle Sirene, de Zeemeerminnenbaai. Zon, water, geheime plekjes –  dit is dé manier om het meer in al zijn pracht te ontdekken.

Een echt avontuur: canyoning

Ga je met een sportieve groep op reis? Dan hoeven jullie je aan het Gardameer zeker niet te vervelen. Naast verschillende watersporten en hiking- en fietstours, geven de bergen rondom het meer je de kans om een wel heel stoere activiteit te proberen: canyoning. Deze bergsport combineert zwemmen, abseilen en klimmen. Met canyoning volg je de loop van een rivier door een kloof (een canyon). Hierbij kun je ook grotten tegenkomen, of stukken berg die zo steil zijn dat je ze als glijbaan moet gebruiken of er zelfs van af moet springen. Voor families is er een speciale tocht, die al geschikt is voor kinderen vanaf 6 jaar.

Verkennen op een Vespa

Touren in de zon op een Vespa: kan het nog Italiaanser? Wij denken van niet. Een Vespa-scootertour is zeer geschikt om als groep het Gardameer mee te verkennen. Met een scooter kan je op plekken komen die voor auto’s verboden zijn, maar die de meest mooie uitzichten op het meer opleveren. Geen enkele activiteit is zo geschikt voor groepsfoto’s als deze!

En verder?

Paardrijden, musea bezoeken, een dag naar een waterpark of pretpark: het kan allemaal aan het Gardameer. Toe aan wat rust? Luieren op het strand kan ook in groepsverband een heerlijke activiteit zijn!

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl