Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Voor mindervaliden

Er zijn veel mogelijkheden!

Als je minder goed ter been bent, of op een andere manier last hebt van lichamelijk letsel, is het prettig als de vakantiebestemming daarop is aangepast. Maar waar moet je op letten bij verblijven voor mindervaliden?

Sanitair

Als er bij een camping of vakantiepark staat dat de bestemming geschikt is voor mindervaliden, betekent dit meestal dat er sanitaire voorzieningen aanwezig zijn voor mindervaliden. Bovendien zijn alle belangrijke gebouwen zoals het restaurant en de receptie, en vaak ook het zwembad, dan makkelijk toegankelijk.

Ligging

Let wel op, want dat de bestemming is aangepast betekent niet altijd dat het hele terrein toegankelijk is voor rolstoelen. Het is dus handig om uit te zoeken op welke hoogte het park ligt, en of er veel hoogteverschil is. Zeker aan het Gardameer kunnen er nog wel eens veel trappen op campings en vakantieparken zijn. Gelukkig zijn er ook genoeg vlakke terreinen direct aan het meer.

Ook een aandachtpunt is om te checken of de faciliteiten en het terrein alleen zijn aangepast voor mindervaliden, of ook de accommodaties. Kom je zelf met de caravan is het natuurlijk geen enkel probleem, maar anders is een aangepaste caravan, tent of bungalow op het terrein wel handig.

Accommodaties

Vakantieparken kunnen dus ook accommodaties voor mindervaliden aanbieden. Dit gaat van tent tot villa. Tent? Ja, echt! Ook Glamping is bijvoorbeeld mogelijk als je fysieke beperkingen hebt. Lees er hier meer over!

Rolstoelvriendelijke bestemming

Gardameer.nl