Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bootje huren

Varen over het populairste meer van Italië

Italië staat bekend om de heerlijke mediterrane keuken, de rijke cultuur en het aangename Italiaanse leven. Met een kustlijn van 8500 kilometer en talrijke binnenwateren is Italië een perfecte watersportbestemming. Zo vind je aan het Gardameer in Noord-Italië sfeervolle havenstadjes, heerlijk eten, lekker ijs en fijne terrassen. Hier kun je het hele jaar door genieten van la dolce vita!

Varen op het populairste meer van Italië

Het is niet gek dat Italië een van de populairste vakantiebestemmingen onder de Nederlanders is. Vooral kamperen is hier erg geliefd. Tijdens een vakantie aan het Gardameer mag een boottocht bovendien niet ontbreken. Ontdek het prachtige schilderachtige landschap vanaf het diepblauwe water.

Huur een motorboot, zeilboot of catamaran en geniet van de wind in je haren, de zon op je huid en de prachtige omgeving. Het Gardameer is het grootste meer in Italië. De omliggende dorpen stralen door de mediterrane invloeden een heel bijzondere sfeer uit. Rondom het meer liggen diverse gezellige haventjes die zeker een bezoekje waard zijn!

Waar naartoe varen?

Veel mensen kiezen ervoor om een rondje aan de zuidkant van het meer te varen. De badplaatsen Lazise, Peschiera, Bardolino en Garda zijn erg populair. Vanaf het schattige haventje van Desenzano kun je binnen een uur naar het schiereiland Sirmione varen. Hier heb je de tijd om de indrukwekkende grotten van Catullus te bezoeken. Het kleine dorpje Bardolino staat bekend om de heerlijke wijn. De lokale bevolking is er gek op en laat je graag een slokje proeven! Daarnaast is de San Severo, die in de 12e eeuw gebouwd is, de mooiste kerk in het dorp. Die mag je zeker niet overslaan. Een ander prachtige bezienswaardigheid is Isola del Garda, een eiland in het westen van het Gardameer waarop een prachtige Italiaanse villa gebouwd is. Waar vaar jij naartoe met je gehuurde bootje?

Dagtochtjes

Vanwege het aangename klimaat en de vele bezienswaardigheden is het Gardameer uitermate geschikt voor een of meerdere dagtochtjes. Alle stadjes zijn zeker de moeite waard om eens te bezichtigen. Het is alleen niet aan te raden om op één dag bij alle stadjes aan te meren gezien het tijdsbestek. Op het gehele meer kun je op je gemak varen, aangezien je geen last hebt van golven. Voor een dagtocht in het zuidelijke deel van het meer met het gezin of vrienden is een motorboot zeker een goede keuze. De noordzijde van het meer is een stuk bergachtiger, waardoor er minder badplaatsen zijn. Voor zeilers en windsurfers is het noordelijkste deel van het meer vooral zeer populair. Dit deel is ook verboden voor motorboten (wel zo handig om te weten).

Een bootje huren op het Gardameer

Je kunt een boot huren in Italië via Click&Boat. Dit online bootverhuur platform heeft een ruime keuze aan motorboten, zeilboten en catamarans. Op de Italiaanse meren is vanaf 5 pk Vaarbewijs I verplicht. Indien je niet over een vaarbewijs bezit kun je ook een boot huren met schipper. Met als groot voordeel dat je ongestoord van de prachtige omgeving kunt genieten! Daarnaast zijn de schippers vaak locals. Zij kennen de omgeving op hun duimpje en kunnen je alle ins en outs vertellen!

Populaire bestemmingen

Naar het aanbod »

Gardameer.nl