Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Musea

Leren over historie of de streek in een van de vele musea in de omgeving van het Gardameer!

Tijdens je vakantie aan het Gardameer kan het een verademing zijn om naast het genieten van zon, zee en strand ook een stukje cultuur op te snuiven. Zo krijgt je vakantie net even wat meer diepgang en leer je meer over de regio en het gebied waar je bent. Het gebied rond het Gardameer herbergt veel musea. Van heel groot en populair tot klein en persoonlijk. Hoewel Italië op zichzelf al een openluchtmuseum is, geven we toch graag nog wat extra tips om je verder op te weg te helpen.

Aan het Gardameer zijn verschillende musea aanwezig. Denk bijvoorbeeld aan het Olijfoliemuseum in Bardolino of het ‘Museo della bicicletta’ in Peschiera del Garda, waar de broers  Alberto en Gianmaria Pachera een unieke verzameling van tweewielers hebben verzameld.

Museo della Bicicletta en Olijfmuseum

Het ‘Museo della bicicletta’ in Peschiera del Garda is een uit de hand gelopen hobby van de twee broers Alberto en Gianmaria Pachera. In hun privé verzameling vind je honderden fietsen, van oud (het oudste model stamt uit 1860!) tot modernere varianten. Het museum is alleen op afspraak te bezoeken, maar zeer de moeite waard. Het museum is te vinden aan de Vicolo di Via Barbarani in Peschiera del Garda.

Als jij net als vele anderen vaak met flessen Italiaanse Olijfolie thuis komt na je vakantie dan is een andere tip om het olijfoliemuseum te bezoeken in Bardolino. Het is een kleinschalig museum, waar je zeker veel van zal opsteken. Natuurlijk is de winkel aan het einde van de route door het museum het belangrijkste. Hier kan je een aantal unieke en fraaie exemplaren van Olijfolie inslaan van lokale en regionale aanbieders. Check zeker hun Facebookpagina voor meer informatie.

Mille Miglia en het Ferrari museum

Daarnaast zijn steden als Brescia, Verona en Milaan goed te bereiken vanaf het Gardameer en zal je daar ook jezelf tegoed kunnen doen aan al het moois wat de Italiaanse cultuur te bieden heeft. Zo kun je bijvoorbeeld in Brescia het museum over de Mille Miglia race bezoeken.

Als je iets verder kunt/wilt rijden, ga dan zeker een keer naar het Ferrari museum in Maranello. Dit museum ligt op zo’n 1,5h rijden van het Gardameer. In het museum staan een aantal fraaie exemplaren van Ferrari’s ten toon gesteld. Ook is er veel aandacht voor de successen in de autosport van Ferrari. Zeker een bezoek waard!

Wijnhuizen

Naast Musea zijn ook oude wijnhuizen zeer de moeite waard om te bezoeken tijdens je vakantie. Er zijn heel veel grote en kleine wijnhuizen te vinden aan het Gardameer. Zo kun je bijvoorbeeld het Zeni Cantina wijnhuis bezoeken in Bardolino. Bardolino is een bekend gebied, waarvan de wijnen wereldwijd worden verkocht! Lees meer over de wijnhuizen op deze pagina

Als je aan het Gardameer op vakantie bent, besteed dan zeker een dag of twee om je lokaal onder te dompelen in alle culturele schatten die aan en rond het Gardameer liggen. Je vakantie zal er zeker beter van worden.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl