Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x een adembenemend uitzicht

Het Gardameer wordt omringd door prachtige bergpartijen. Ga je naar de top dan garandeer ik je een adembenemend uitzicht! Benieuwd welke bergen je kunt beklimmen en waar je de meest mooie uitzichten hebt? Lees dan gauw verder!

Monte Baldo

De Monte Baldo is wellicht de meest bekende bergketen van het Gardameer. Deze kan dan ook niet ontbreken in dit lijstje. De Monto Baldo is gelegen in het oosten van het meer en met toppen die boven de twee kilometer reiken heb je een adembenemend uitzicht. Met de kabelbaan vanuit bijvoorbeeld Malcesine word je zo’n 1800 meter omhoog gevoerd. Vervolgens kun je te voet, te fiets of te paard verder naar de top. En eenmaal op de top is een spectaculair uitzicht gegarandeerd. Met helder weer kun je zelfs het hele meer en het achterliggende land zien liggen. Wil je het nóg specialer? Kies er dan voor om de berg net voor zonsopgang of zonsondergang te bezoeken. Het uitzicht is dan magisch!

Trémosine sul Garda

Trémosine sul Garda is een gemeente dat bestaat uit 18 bergdorpjes aan de westoever van het Gardameer. Een ideale bestemming voor mensen die houden van rust, natuur en prachtige vergezichten. Zo kijk je uit over het meer en de Monte Baldo. De meeste dorpjes zijn prima met de auto te bereiken, al zijn sommige wegen erg smal en steil. De laatste paar meters naar de mooiste uitkijkpunten zou je dan ook te voet moeten afleggen. Een aanrader is Hotel Paradiso. Hier vind je een hooggelegen terras dat uitsteekt over het meer. Plof met je Italiaanse Cappuccino neer op een van de stoelen en je kunt ultiem genieten van het mooie uitzicht!

uitzicht gardameer

Rocca di Manerba

Een grote uitstekende rots aan de westoever van het Gardameer. Dat is Rocca di Manerba, gelegen in Manerba del Garda. Deze 217 meter hoge rots bied je een mooi uitzicht over het zuiden van het meer, het achterliggende land en de bergpartijen in het noorden. Op deze berg vind je overblijfselen van een burcht die in 1570 werd verwoest. Via een pad dat goed te bewandelen is ben je in een half uurtje op de top. En naast het mooie uitzicht zijn de ongerepte natuur en de mooie nabijgelegen strandjes ook een echte must see.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

San Michele

Familie Klop, 15 maart 2017

Zeer vriendelijk personeel!

Camping is volop in verbetering, zeker het gedeelte dichtbij het meer is mooi opgeknapt. Campingwinkel en restaurant moeten nog verder vernieuwd worden. Prachtige ligging met zeer vriendelijk personeel. Tips in de omgeving zijn Dezenzano, Verona en op de camping zelf is er voldoende info over de omgeving aanwezig.

Bezocht San Michele met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl