Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

13 vragen aan …

Marina van Buuren

Wat is er nou leuker dan tips krijgen van de échte kenners? Ofwel de locals die aan het Gardameer wonen of trouwe bezoekers die het meer op hun duimpje kennen. Vanaf nu plaatsen we eens in de zoveel tijd de rubriek ’13 vragen aan’, aan een van deze kenners. De Nederlandse Marina deelt als tweede haar favorieten van het Gardameer met ons! 

Wie ben je?
Marina van Buuren.

Waar woon je?
In het Bourgondische zuiden van ons land.

Wat voor werk doe je?
Ik werk in de kledingbranche.

Hoe lang vier je al vakantie aan het Gardameer?
Ik kom nu 20 jaar in Italië, maar mijn man komt er al 54 jaar!

Wat is je favoriete plek aan het Gardameer?
Er zijn er zoveel!

Wat is je favoriete plaats aan of vlakbij het Gardameer?
Er zijn veel mooie dorpjes aan het Gardameer, maar mijn favorieten zijn toch wel Malcesine en Limone sul Garda. Dit zijn voor mij de meest karakteristieke dorpjes met heel veel sfeer. 

favorieten aan het gardameer

Wat is je favoriete strand?
Een favoriet strand heb ik niet echt, veelal zijn het kiezelstranden en ik ben meer van een echt zandstrand.

Wat is je favoriete camping?
Mijn favoriete campings zijn Fontanelle en Piantelle, beide kleine campings op het breedste stuk van het Gardameer. Camping Campagnola was ook favoriet, maar die is helaas gesloten.

Wat is je favoriete restaurant?
Agriturismo Pratello in Pratello. Hier vind je een prachtige binnenplaats met heerlijke vers gemaakte pasta’s en zalmforel. En je kunt een kijkje nemen in de wijnkelder. Ik kom er al 20 jaar en het is een fantastische plek, zeker de moeite waard!

Wat is je favoriete bar?
Tremosine! Geweldig boven zitten en genieten van het uitzicht. Ook de bar achter het kasteel in Moniga del Garda is gezellig.

Wat is de leukste activiteit op of rondom het Gardameer?
Een boot huren is heerlijk. Of met de grote boot naar verschillende dorpjes varen. Daarnaast zijn er veel wijnkelders waar je heerlijk kunt proeven.

Wat moeten mensen écht weten als ze naar het Gardameer gaan?
Wat mensen moeten weten; dat je heerlijk om 10 uur ’s ochtends al aan de Pirlo kunt zitten bij de locale barretjes in het dorp. Of geniet staand van een sterk bakkie koffie. Verder is er een mooi pretpark en een waterpretpark waar de kinderen volop kunnen genieten. Oja en dat de Italianen erg slecht Engels spreken!

Heb je nog andere tips?
Huur een scooter en geniet van de omgeving. In het naseizoen is het heerlijk rustig en heel goed weer. Ga ook eens naar Madonna del Corona in Santuari di Montecastello. Een prachtig kerkje in de rotsen gebouwd. In de buurt vind je ook mooie watervallen. Kortom, Italië heeft heel veel te bieden!

favorieten aan het gardameer

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Belvedere Village

Familie Stevens, 28 mei 2019

Leuk verblijf

Ervaring

Het is een leuk en net complex, alles is in de basis aanwezig. Een kleine supermarkt, wasmachine, droger, restaurant drie zwembaden met ligstoelen.

Tips in de omgeving

Het stadje Peschiera, Simione, Gardaland (pretpark). Iets verder weg, Verona en Milaan. Ook Venetië is een aanrader.

Bezocht Belvedere Village in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl