Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De Italiaanse taal voor vakantiegangers

Tips om te communiceren met de Italianen!

Het is niet altijd gemakkelijk, een nieuw vakantieland en weer een nieuwe taal. Zeker niet alle Italianen spreken Nederlands of Engels. Toch is communiceren als toerist in Italië niet onmogelijk.
Hier zijn wat tips hoe dat makkelijker zal gaan.

Tien woorden voor beginners

Alleen al met het leren van deze tien woorden en zinnen kom je half Italië door.

Ciao – hallo & dag
Sì, no – ja, nee
Grazie – bedankt
Per favore – alstublieft (bij bv. bestellen)
Scusa – sorry
Va bene – Goed/ Prima! (uitdrukking voor alles)
Quanto costa? – Hoeveel kost het?
Dov’è…? – Waar is…?
Non parlo italiano – Ik spreek geen Italiaans
Olandese – Nederlands

Gesti

Italianen praten niet met hun mond maar met hun handen. Iedereen die de film Eat Pray Love kent, weet wel wat ik bedoel. Wat ze ermee bedoelen is dat Italianen veel gebaren (gesti) maken tijdens het praten. Lichaamstaal is dus misschien nog wel belangrijker dan de gesproken inhoud in het Italiaans. Gewoon een beetje overdrijven zoals dit filmpje laat zien!

Durven

Gewoon doen! Dat is een tip die ik iedereen kan mee geven waar je ook bent. Wees niet bang om fouten te maken en probeer de taal te spreken. Ook al is het niet perfect. Het is juist knap als je probeert een vreemde taal te spreken en Italianen helpen dan ook graag een beetje mee. Stiekem zijn ze best wel trots als iemand hun mooie taal probeert te spreken. En je zult zien dat het dan meestal wel vanzelf gaat. Buona fortuna!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Baia Verde

Familie Ronde, 19 september 2016

Goed restaurant!

Mooie schone kleinschalige camping met een goed zwembad en goed toezicht van de badmeester en een goed restaurant met een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

In de omgeving zijn Salo, Sirmione en het meer de echte aanraders.

Bezocht Baia Verde met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl