Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Kijken naar je Nederlandse series in Italië

Een goed glas wijn, een verse pasta en een Italiaanse ‘gelato’ als toetje. Droom jij al weg bij een vakantie naar Italië? Deze bestemming is ideaal om te bezoeken tijdens een de heerlijke Italiaanse zomer waar je de cultuur ziet en proeft. De Italiaanse keuken is er namelijk een die je het liefst mee naar huis neemt! Even helemaal tot rust komen en niet bezig zijn met de dagelijkse bezigheden. Wil jij op vakantie ook even goed ontspannen met een leuke serie of film? Dit doe je gemakkelijk door middel van een VPN. In dit blog lees je meer over hoe je kunt kijken naar je Nederlandse series in Italië! Lees je even mee?

Waarom kun je niet alle Nederlandse content bekijken vanuit het buitenland?

Veel mensen zullen dit probleem wel herkennen: je bent in het buitenland en kunt je favoriete film of serie niet bekijken. Dit lijkt misschien vreemd, want in Nederland kun je hier wel naar kijken en bovendien betaal jij voor een abonnement op de desbetreffende streamingdienst. Echter, het is vrij logisch dat je niet zomaar alle content kunt bekijken in het buitenland. Dit heeft te maken met de rechten voor het tonen van een film of serie. Dat een bepaalde streamingdienst in Nederland de rechten heeft voor een serie, hoeft niet te betekenen dat diezelfde streamingdienst deze serie overal ter wereld mag tonen. 

Het kan namelijk zo zijn dat een andere partij over de rechten op bepaalde content beschikt, waardoor bijvoorbeeld Netflix bepaalde content niet op alle plekken aan gebruikers mag tonen. Hierdoor is het dus goed mogelijk dat jij tijdens je vakantie aan het Gardameer niet zomaar naar je favoriete film of serie kunt kijken. Daarom is het verstandig om hier rekening mee te houden bij het voorbereiden van je vakantie. Door je goed voor te bereiden kun je de regelgeving omzeilen waardoor je op vakantie je favoriete content kunt bekijken. 

Foto via Unsplash

Wat kun je doen om toch je favoriete films en series te kunnen bekijken tijdens je vakantie?

Als jij tijdens de vakantie niet zonder je favoriete films en series kunt, moet je de vakantie simpelweg goed voorbereiden. Het is namelijk mogelijk om Nederlandse content te bekijken terwijl je in het buitenland bent, ook als dit eigenlijk niet de bedoeling is. Het mooiste van dit alles is dat deze manier van het kijken van films en series legaal is. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een VPN. Het installeren van een VPN is over het algemeen vrij eenvoudig en bovendien biedt het meer voordelen dan enkel de mogelijkheid om Nederlandse content te bekijken in het buitenland. 

Foto via Unsplash

Een VPN gebruiken

Mensen die zo gehecht zijn aan hun favoriete films en series dat zij deze ook tijdens hun vakantie willen kunnen bekijken, doen er verstandig aan om van tevoren een VPN-provider uit te kiezen en te installeren. Wel is het belangrijk om zorgvuldig de keuze voor een VPN-provider te maken. Niet iedere provider van VPN’s levert namelijk dezelfde kwaliteit en dezelfde mogelijkheden. Daarom is het verstandig om, alvorens het maken van je keuze, de verschillende providers waaruit je kunt kiezen met elkaar te vergelijken. 

Zo werkt een VPN

Om te kunnen bepalen op welke locatie jij je bevindt, kijkt een streamingdienst naar het IP-adres dat jij gebruikt. Normaliter is dit het IP-adres van jouw eigen netwerk of het netwerk van je provider. Wanneer je gebruikmaakt van een VPN, wordt er een ander IP-adres weergegeven bij jouw dataverkeer. Het is dan niet onmogelijk om te achterhalen waar jij je echt bevindt, maar een streamingdienst zal hier niet snel in slagen. Een VPN zorgt ervoor dat er een ander IP-adres wordt weergegeven, doordat al het dataverkeer wordt omgeleid langs een andere computer, die een ander IP-adres heeft. Het IP-adres van deze computer wordt weergegeven, in plaats van het IP-adres van het device  dat jij daadwerkelijk gebruikt. Hierdoor kun je bij veel VPN-providers zelf instellen vanaf welke locatie jouw IP-adres ogenschijnlijk moet komen. Dit kan om verschillende redenen erg gunstig zijn. 

Foto via Unsplash

Veiligheid op het internet

Een VPN heeft meer functies dan enkel het verbergen van je IP-adres. Je kunt een VPN namelijk ook gebruiken om juist te zorgen voor meer online veiligheid. Ook als jij zo veel mogelijk anoniem wilt blijven wanneer je het internet gebruikt, kan het helpen om een VPN te gebruiken. Echter, het is niet zo dat het onmogelijk is om te achterhalen waar iemand die een VPN gebruikt zich bevindt. Wel is het zo dat het een stuk meer moeite kost om hierachter te komen, waardoor het gebruiken van een VPN in de meeste gevallen zal voldoen. 

Foto via Unsplash

Kijk naar welke streamingdiensten dit ondersteunen

Het is per persoon erg verschillend van welke streamingdiensten diegene allemaal gebruikmaakt. Daarom is het een logische gedachte om te denken dat het gebruiken van een VPN beter werkt bij de ene streamingdienst dan bij de andere. In feite is dit ook het geval, maar dat ligt vooral aan de manier waarop streamingdiensten het gebruik van VPN’s tegengaan. Sommige streamingdiensten doen vrijwel niets om te voorkomen dat mensen hier gebruik van maken, terwijl andere grote streamingdiensten hun best doen om zoveel mogelijk IP-adressen van VPN’s te bannen. Dit betekent dat er vanuit dat IP-adres niemand meer gebruik kan maken van de streamingdienst in kwestie. 

Of een VPN geschikt is voor het kijken van series, is ook afhankelijk van de snelheid van de verbinding. Deze kan per provider verschillen, waardoor het slim is om goed onderzoek te doen voordat je een VPN-abonnement afsluit. Daarom is het allereerst van belang om je te verdiepen in de specifieke punten waar je op dat vlak op moet letten. Allereerst is het slim om reviews van anderen te lezen, hierdoor krijg je een goed beeld van de mogelijkheden en de manier waarop er met klanten wordt omgegaan. Ook is het slim om te kijken naar hoeveel verschillende IP-adressen je kunt kiezen.

Welke serie wil jij blijven volgen op vakantie?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Corte Paradiso

Familie Rulkens, 19 september 2016

Goede uitvalsbasis

Het is een rustig park, voldoende parkeergelegenheid, fijn zwembad niet al te druk. Goede uitvalsbasis om uitstapjes te maken.

Aanraders: Peschiera, het Gardameer, Verona, alle plaatsjes rond het Gardameer. Veel restaurants in de plaats Peschiera. Zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan museo Nicolis in Verona hier vind je unieke auto’s en andere oude voertuigen (fietsen, oorlogsmaterieel, motoren, scooters) ideaal bij slecht weer om dit te bezoeken.

Bezocht Corte Paradiso met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl