Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Shoppen bij het Gardameer: Waar moet je eigenlijk zijn?

Tijdens de zomermaanden komen mensen van over de hele wereld naar het bekende Gardameer in Italië. De een houdt ervan om met de voeten in het verkoelende water te poedelen, een boek te lezen of met een camera rond te wandelen langs cultureel erfgoed. Niet dat jij dit niet leuk vindt, maar tijdens deze vakantie staat ook het woord “winkelen” op jouw to-do lijstje. En dit kan hier prima. Maar waar dan precies?

 

De grote steden Milaan, Verona en Venetië

Iedereen weet natuurlijk dat Milaan dé modestad van de wereld is. Kies Milaan of ga voor Verona of Venetië. Pak het groots aan en ga je helemaal te buiten aan meer dan je ooit had kunnen verwachten. Maar hoe jij moet winkelen, hoef ik jou natuurlijk niet uit te leggen. Stap in de auto of ga met de trein. Houd er wel rekening mee dat de reistijd van en naar de grote stad iets langer is. Je bent al gauw anderhalf tot twee uur onderweg.

In elk stadje…

…vind je weer andere leuke winkelstraten. Waar je ook verblijft, het aanbod van winkels is altijd ruim. Souvenirs, koopjes of alleen maar window shopping, slenter door diverse leuke straatjes totdat je gevonden hebt wat je zoekt. Behalve kleding en souvenirs vind je er ook veel kunst en handwerk. En al gauw zul je zien dat ook de typische streekproducten van het Gardameer en omgeving rijkelijk aangeboden worden. Tijdens de zomermaanden zijn de winkels over het algemeen tot laat open.

Overdekte winkelcentra

Is het een dagje minder mooi weer, snak je juist naar airconditioning of ben je gewoon fan van winkelcentra waar je alle shops dicht bij elkaar hebt? In de nabije omgeving van het Gardameer zijn diverse winkelcentra te vinden. Bijvoorbeeld: Il Leone bij Lonato (120 winkels), Centro Commerciale Le Vele bij Desenzano del Garda (winkels en megastores) en Franciacorta Outlet in Rodengo Saiano bij Brescia (160 outlet winkels). Keuze genoeg lijkt me zo.

Meer het type voor lokale markten?

Je bent in Italië! Je hoeft dus nooit lang te zoeken naar een lokale markt. Op iedere dag van de week worden de kraampjes ergens langs het Gardameer opgezet. Zie jezelf al over straat slenteren met een tas met fruit in de ene hand een leuk souvenir in de andere? Maar ook antiek, vintage en ambachtelijke spullen worden veelvuldig aangeboden. De grootste markt vind je in Desenzano (op dinsdag), de daarna volgende zijn Arco en Gargnano.

Shop untill you drop! Makkelijk mogelijk rondom het Gardameer in Italië.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Belvedere Village

Familie Stevens, 28 mei 2019

Leuk verblijf

Ervaring

Het is een leuk en net complex, alles is in de basis aanwezig. Een kleine supermarkt, wasmachine, droger, restaurant drie zwembaden met ligstoelen.

Tips in de omgeving

Het stadje Peschiera, Simione, Gardaland (pretpark). Iets verder weg, Verona en Milaan. Ook Venetië is een aanrader.

Bezocht Belvedere Village in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl