• Volg Gardameer.nl

Geliefd bij velen

Onze favoriete bestemmingen »

Lazise

Kathleen Claes

"Lazise heeft een centrum vol geschiedenis en in de buurt liggen de pretparken Canevaworld en Gardaland!"

Onze favoriete bestemmingen »

Lazise

Ontdek het middeleeuwse karakter van Italië in deze plaats!

Tussen Bardolino en Peschiera ligt de sfeervolle plaats Lazise. De naam van de stad is afkomstig van het latijnse “laceses”, wat zoveel betekent als “plaats aan het meer”. Een groot deel van de oude stadsmuur is bewaard gebleven, compleet met kantelen en torens. Daardoor valt het middeleeuwse karakter van Lazise meteen op als je er binnenkomt.

Wandelen in Lazise

De auto kan geparkeerd worden aan de zuidkant van de oude muren en door de stadspoort voert een kleine wandeling naar de knusse haven, waarin nog steeds veel vissersboten liggen. In het verleden leefde men hier van de visserij en landbouw, met name van wijnbouw en olijventeelt, maar tegenwoordig is het toerisme de voornaamste bron van inkomsten. Rond de haven en de Piazza V. Emanuele zijn natuurlijk ook vele winkeltjes, restaurants en bars te vinden. In het historische centrum zijn mooie fresco’s te bewonderen in de 12e eeuwse kerk van San Nicolo, de beschermheilige van scholen en zeelieden.

Lazise is een charmant plaatsje en een van de populairste oorden aan de Riviera degli Olivi. Er is een ruime keus aan hotels, appartementen, vakantieparken en campings. Met name aan de zuidkant van het plaatsje bevinden zich vele campings, direct aan het Gardameer. Met een ruim aanbod in accommodaties zoals staplaatsen, caravans, mobile homes en volledig ingerichte tenten. Het licht glooiende landschap rond Lazise maakt de omgeving heel geschikt voor fietstochten, wandelingen en paardrijden.

In de nabije omgeving van Lazise bevinden zich een aantal van de meest populaire amusementsparken in Italië. Het pretpark Gardaland is een zeer mooi aangelegd attractiepark met de nieuwste snufjes en vertier voor jong en oud. Vlakbij ligt Canevaworld Resort. Dit park bestaat uit Caneva Aquaparadise, het meest bekende waterpark van Italië, en Movieland, een park dat aan de filmwereld is gewijd.

Uit in Lazise

In februari is er in Bussolengo een orchideeënshow genaamd de Mostra dell’Orchidea. De plek waar de meest prachtige orchideeën tentoongesteld worden. Lazise zelf heeft ook een aantal bekende evenementen op haar naam staan. In maart is er een wijnproeverij in de haven, de Degustazione Bardolino. En in december vindt het bekende Concerto di Natale plaats.

Gardameer.nl