Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wijntour

Proef overheerlijke Italiaanse wijnen met een van de vele wijntours langs het Gardameer!

Rondom het Gardameer zijn veel mogelijkheden voor de wijnliefhebber. De regio rondom het Gardameer, Verona, produceert ontzettend veel soorten wijn. En draagt dan ook goed bij aan het feit dat Italië één van de grootste wijn producerende landen ter wereld is. Een vakantie naar het Gardameer is dan eigenlijk niet compleet als je geen wijntour hebt gedaan of één van de vele soorten hebt geproefd.

Proeven, proeven en nog meer proeven

Wijn is fijn, dat vind jij waarschijnlijk ook als je op deze pagina terecht bent gekomen. Een wijntour bij het Gardameer is dan ook een goed idee. Gezien de vele soorten wijn die hier geproduceerd worden kan een wijntour niet missen.

Een ontzettend bekende stad is Bardolino. Hier zijn vele wijnhuizen en je vind er zelfs een wijnfestival: Festa dell’uva e del vino. Hier wordt voornamelijk veel fruitige, rode wijn geproduceerd. Ben je hier in de buurt, breng dan ook een bezoek aan het wijnmuseum van de Zeni Winery. Hier kun je zowel wijnen proeven als flessen aanschaffen. En daarnaast je leert over het proces van het wijn maken.

Geen zin om er zelf op uit te gaan? Boek dan van te voren een georganiseerde wijntour. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tour naar de Adige-vallei in het noordoosten van het Gardameer, waar je onder andere verschillende proeverijen doet van rode- en witte wijnen terwijl je geniet van lokale vleeswaren en broden. Of kies voor een tour naar de Mincio vallei in het zuidoosten van het Gardameer, waar je een lokale wijnboer bezoekt en ook verschillende proeverijen hebt met een lokale expert. Interesse? Klik dan hier om de tour te boeken.

Ook leuk is om een dagje naar Verona te gaan. Rondom deze stad worden ontzettend veel wijnen geproduceerd en je kunt het combineren met een dagje genieten van al het andere wat deze stad te bieden heeft.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl