Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Winkelen

Shop till you drop!

Met de kinderen op vakantie bij het Gardameer en zin om een dagje te shoppen? Dat kan zeker. Rondom het Gardameer liggen tal van steden, marktjes en winkelcentra om te ontdekken. Sommige centra hebben zelfs een opvangservice en een kinderspeelplaats beschikbaar, zodat jij rustig voor een nieuwe bikini of zwembroek kunt kijken terwijl de kinderen nieuwe vriendjes maken.

Shoppen op Italiaanse marktjes

In Italië is altijd ergens wel een markt te vinden. Deze worden vaak vroeg in de ochtend opgezet en duren vaak tot vroeg in de middag. Kleding, schoenen, make-up, tassen en eten, alles wordt er verkocht voor een hele schappelijke prijs. Op maandag kun je je hart ophalen in Moniga del Garda, Peschiera del Garda en Torri del Benaco. Dinsdags heeft Desenzano een indrukwekkende markt. Op woensdag is er in Lazise de grootste markt en donderdags in Bardolino. Hoe vroeger je gaat, hoe meer kans je hebt op een parkeerplaats die redelijk dicht bij de markt ligt. Bekijk hier ook even welke markten wanneer plaats vinden.

Winkelen in winkelcentra

Op 20 minuten rijden van het zuiden van het Gardameer, ligt het drie verdiepingen tellende winkelcentrum La Granda Mela Shoppingland. Deze is overdekt en zit vol met bekende winkels. Het adres is Statale 11, 37060 in Lugagnano. Verder zit er in het noorden op 10 minuten rijden van het Gardameer nóg een winkelcentrum, genaamd Il Leone Shopping Center. Het adres is Via Mantova 36, 25017 Lonato. Hier zijn niet alleen winkels gevestigd, maar ook restaurantjes en kinderspeelplekken inclusief opvang. Tot slot is er een winkelcentrum aan de Oostkant van het meer. Deze heet Grand’Affi Shopping Center en ligt op de Localita Canove 1, 37010 in Affi. Overal in het centrum kun je gratis gebruik maken van het internet. Als je nog boodschappen nodig hebt, kun je deze in de grote supermarkt halen die ook in het winkelcentrum gelegen is, dat scheelt weer.

Winkelen in Verona en Milaan

Tot slot is Verona een perfecte stad om te winkelen. Vanuit de Oostkant van het Gardameer is het met de auto maar 35 kilometer rijden. De auto kun je parkeren bij het centrale station van Verona, genaamd Porta Nuova. Vanaf het station is het maar een kwartiertje lopen naar de winkelstraten, of je pakt de bus voor €1,30. De Via Mazzini is de meest bekende winkelstraat van Verona. Hier vind je internationale winkels zoals de Bershka, maar ook Italiaanse ketens zoals de Pimkie. Je dagje shoppen zal zeker slagen!

De échte shopfanaten kunnen hun hart ophalen in de modestad Milaan, die op ongeveer 90 minuten rijden van het Gardameer ligt. Winkelen rondom het Gardameer kan dus eigenlijk overal wel.

Populaire bestemmingen

Gardameer.nl