Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Lago di Garda is bijzonder maar niet alleen door het meer…

Gardameer, niet alleen een topbestemming door het adembenemende meer en de bergen er omheen, maar ook door een goede bereikbaarheid naar een aantal van de grootste Italiaanse trekpleisters. Steden zoals Venetië en Milaan liggen maar op iets meer dan een uur afstand. Dit maakt Gardameer nog veelzijdiger dan het al is, en maakt het een goede bestemming voor een top vakantie. Wil jij meer weten over de grote trekpleisters welke op een steenworp afstand liggen van het Gardameer? Lees dan verder!

Milano Milano 

Dé hoofdstad van Lombardije, en de tweede stad na Rome. Je leest het goed, het gaat over Milaan. Deze luisterrijke stad van de mode en de wel beruchte kathedraal ligt op maar een uur rijden van het Gardameer. Milaan is de grootste industriestad van Italië met veel verschillende industriële sectoren. Milaan is altijd al een rijke en belangrijke stad geweest. Het lijkt een magnetische kracht te hebben voor ontwerpers, kunstenaars, fotografen en modellen. Dit is al eeuwenlang het geval. De hoge en interessante gebouwen en palazzo’s doen je versteld staan en zijn ook precies de reden waarom iedereen vanuit over de hele wereld Milaan wilt zien. De kathedraal is bijvoorbeeld de twee na grootste kerk ter wereld. En wat zijn wij als Nederlanders toch dichtbij deze bijzondere stad, zeker een bezoekje waard, toch? 

Foto via Pixabay

Grachten en gondels in Italië 

Raad je al welke stad dit is? Venetië, het voelt alsof je door een openluchtmuseum aan het lopen bent. Het staat ook wel bekend om de stad van grachten en gondels. Wat is het mooi. Je loopt hier doorheen, en het voelt net alsof je door Disneyland loopt. Terwijl het echt authentiek is! Venetië was de grootste zeehaven in het laatmiddeleeuwse Europa en de commerciële en culturele verbinding met het continent Azië. Sierlijke marmeren beelden en met fresco’s versierde paleizen, reusachtige pleinen en grote klokkentorens worden sprankelend verlicht door het water van de lagunes. Overal waar je loopt zal je hier versteld staan door wat je ziet. Ook Venetië is een uur rijden vanaf het Gardameer. Pak de auto en ga op onderzoek uit! 

Foto via Unsplash

Città dell’amore 

Misschien ken je deze stad wel uit het bekende verhaal: Romeo and Juliet. Ook zijn er vele bekende films welke zich hier afspelen. Het is ook wel de stad van de liefde: Verona! Deze prachtige metropool ligt aan de voet van het Lessini-gebergte. De kern van de stad bestaat uit de oud Romeinse gebouwen welke zich bevinden in de lus van de rivier. Verona heeft een van de rijkste collecties aan Romeinse overblijfselen wat de stad ook echt tekent! Hang een slotje aan de Ponte Pietra (brug van de liefde) om je liefde te vereeuwigen of ga voor eeuwig geluk door te wrijven over de rechterborst van Julia. En nee dan bedoelen we niet dat je iemand moet zoeken die Julia heet, maar het bronzen standbeeld van Julia onder haar balkon in Verona. De sfeer, de cultuur en het heerlijke eten zullen je niet teleurstellen!

Foto via Unsplash

Dit zijn drie van de grootste steden welke dichtbij het Gardameer liggen, echter zijn kleinere steden zoals Brescia en Trento ook zeker een bezoek waard. Deze zijn ook met de trein te bereiken. Stay tuned voor meer informatie over deze steden! Eerst je maar is haasten naar Milaan, Venetië of Verona.. 

Welke stad spreekt jou het meeste aan? 

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

San Benedetto

Familie Poolman, 28 mei 2019

Super vakantie !

Ervaring

Het is een fijne gezinscamping, met veel animatie. Medewerkers zijn heel leuk met (kleine) kinderen. Ligging van de camping is mooi aan het meer en heeft een leuk zwembad met peuterbad. Wij hebben ons super goed vermaakt 3 weken!

Tips in de omgeving

Alle grotere plaatsjes rondom het Gardameer bezoeken. Vooral Riva en Verona zijn aanraders.

Bezocht San Benedetto in september 2018 met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl