Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x leuke uitjes aan het Gardameer

Het Gardameer is een bestemming met volop mogelijkheden voor leuke activiteiten, te veel om binnen één vakantie ondernemen. De omgeving leent zich perfect voor sportieve activiteiten, maar er zijn ook een aantal pretparken. Genoeg activiteiten om je vakantie te vullen dus. In dit blog heb ik de 5 leukste uitjes aan het Gardameer opgesomd die je eigenlijk niet kunt overslaan.

1  Gardaland

Het grootste pretpark aan het Gardameer is Gardaland in Castelnuovo del Garda. Het is het grootste pretpark van Italië en zelfs één van de beste amusementsparken ter wereld, dus we hoeven niet te zeggen dat het een aanrader is om hier een bezoekje aan te brengen! Gil de longen uit je lijf in de achtbanen, of verberg je voor de spetters in de wildwaterbaan. Een dagje naar het Gardaland is het uitje waar de kinderen nog lang over na zullen praten.

2  Sealife

Haaien, dolfijnen, zeepaardjes, noem maar op! Je zult je verwonderen hoeveel soorten zeedieren je hier tegenkomt. De meeste exotische vissen kun je hier in levende lijve zien. Loop door de tunnel die onder het aquarium loopt. Dan lijkt het net of je in het aquarium zit en om je heen zwemmen grote en kleine vissen. Wie kan de meeste vissen spotten?

Met een combi ticket kun je voor een goede prijs beide parken bezoeken, en het bespaart je een lange wachttijd!

3  Boottocht over het Gardameer

Wil je het Gardameer op een andere manier zien? Vanaf een boot op het meer heb je heel ander uitzicht en kun je de omgeving nog beter in je opnemen! Je vaart langs de eilandjes op het meer en af en toe stopt de boot, zodat je een duik kunt nemen om even af te koelen. Een heerlijk dagje uitrusten met een waanzinnig uitzicht. Je kunt kiezen uit een hele dag varen of een halve dag.

4  Dierentuin

Parco Natura Viva is de grootste dierentuin in de buurt van het Gardameer. Het park is opgesplitst in 4 delen; het Safari Park waar je met de auto doorheen rijdt, een Fauna Park waar je doorheen loopt en allerlei exotische diersoorten tegenkomt, een Extinction Park waar je nagemaakte dinosaurussen en mammoeten tegen kunt komen en het Tropical Greenhouse, met de mooiste planten en dieren. In dit bijzonder grote park leven alle dieren in hun natuurlijke omgevingen. De kinderen kijken hun ogen uit als ze door het park wandelen! Kaartjes kun je vooraf kopen om lange wachtrijen te voorkomen!

parco natura viva

5  Boottocht met vuurwerk

Het is op een specifieke datum, maar een geweldige ervaring: de vuurwerkshow bij Manerba del Garda. Op de avond 14 augustus (de avond voor Ferragosto) kun je hier genieten van een drankje aan boord van de boot en heb een uitzicht op een vuurwerkshow! Een kaartje met korting kun je via deze site alvast kopen.

Welke activiteiten ga jij deze vakantie ondernemen?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl