Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Werken aan het Gardameer voor Team4Animation

Al van jongs af aan kom ik op campings in Europa. Samen met mijn ouders en zus zochten we de leukste campings uit, om daar in de zomer twee à drie weken te verblijven. Op veel van deze campings was een animatieteam aanwezig. Als kleutertje deed ik mee met de knutselactiviteiten in de miniclub en kende ik de dansjes van de minidisco uit m’n hoofd. Toen ik vijftien was en samen met mijn ouders en een vriendin op vakantie was in Frankrijk, kreeg ik contact met de medewerkers van de camping. Sommigen werkten voor een touroperator en anderen werkten in het animatieteam. Vol enthousiasme vertelde ze over hun tijd op de camping. En vanaf dat moment wist ik het zeker: ‘Als ik ouder ben, wil ik ook op een camping werken’.

Werken voor Team4Animation

Toen ik in mijn examenjaar zat en wist dat ik een lange zomervakantie tegemoet zou gaan, ben ik gaan speuren op het web. Al gauw kwam ik Team4Animation tegen. ‘Wil jij de zomer van je leven?’ prijkte op hun website. Ja! Ik wilde zeker dé zomer van mijn leven. Zodoende vulde ik het sollicitatieformulier in. Enige tijd later kreeg ik een telefoontje. Ik was geselecteerd en mocht op sollicitatiegesprek in Utrecht. Niet lang daarna werd ik gebeld dat ik was aangenomen. En vervolgens kreeg ik een uitnodiging voor het trainingsweekend. In dit trainingsweekend zou ik alles leren over het werk als animatrice.

team4animation gardameer

Daar ging ik dan…

Eind juni 2011 was het dan zo ver… In mijn eentje vertrok ik naar het zuid-westen van Frankrijk. Om daar zo’n 2,5 maand te werken als animatrice in een internationaal team. Ik had daadwerkelijk de zomer van mijn leven, maar ik wist meteen dat ik nog veel meer zomers als deze wilde ervaren. En zo ging ik in 2012 weer ‘de’ zomer van mijn leven tegemoet. Ditmaal mocht ik naar mijn favoriete bestemming: het Gardameer in Italië! In 2013 verliet ik ons koude kikkerlandje weer, om in Frankrijk én Italië voor de laatste keer te wonen en te werken op een camping.

De zomers van mijn leven

Ik heb tijdens deze zomers gewerkt in grote internationale teams met onder andere Fransen, Engelsen en Marokkanen. Maar ook in kleine teams, bestaande uit alleen Nederlandse animatiemedewerkers van Team4Animation. Beide vond ik fantastisch. In de grote teams leerde ik pas echt wat samenwerken inhield. Ik verzorgde de miniclub en de minidisco, maar ook sportactiviteiten als aquazumba en voetbaltoernooitjes. En ’s avonds met het hele team schitteren tijdens de avondshows. In de kleine teams leerde ik leiding geven en met weinig toch iets ontzettend leuks te creëren voor de kinderen. Van spooktochten tot aan een improvisatieshow. En van een kindershow tot aan een lampionnenoptocht. In de hoop dat, naast ikzelf, ook de kinderen de zomer van hun leven zouden hebben!

team4animation gardameer

Ik heb tijdens al deze mooie ervaringen veel mogen leren. Zo leerde ik onder andere hoe het is om op eigen benen te staan, aangezien je toch een tijd lang in je eentje je vertrouwde omgeving achter je laat. Daarnaast leerde ik omgaan met tegenslagen, want ook dat hoort er helaas bij. Zo belandde ik bijvoorbeeld tot drie keer toe in een Italiaans ziekenhuis, terwijl ik de taal (nog) niet vloeiend spreek. En naast dat heb ik ontzettend veel leuke contacten over gehouden aan al die mooie zomers in het buitenland!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Belvedere Village

Familie Ritzerfeld, 15 maart 2017

Heel kindvriendelijk!

Perfect voor gezinnen met kleine kinderen. Park is heel kindvriendelijk, animatieteam erg leuk. Huisje is heel fijn. Tuurlijk zijn er wat details die beter kunnen, maar ligt aan je eigen instelling of je je daaraan stoort! De airco is super; hangt in de hal, dus geen last van tocht en fijn voor het middagdutje van de kids. Restaurant in het park is goed. Afhaal ook! Peschiera makkelijk bereikbaar. Nog geen 5 minuten rijden. Grote fijne supermarkt (famila) in de buurt. Wij hebben er een super tijd gehad met kids van 6 mnd en 2 jr!

Bezocht Belvedere Village met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl