Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantiepark of camping?

Je accommodatie uitkiezen voor je vakantie kan moeilijk zijn door de vele keuzes, maar vaak begint de keuze bij een vakantiepark of camping. Vroeger was de keuze daarin snel gemaakt, of je ging met je tent of caravan op vakantie, of naar een vakantiehuis. Maar de keuzes zijn inmiddels veel groter geworden. Aangezien campings nu ook luxe accommodaties aanbieden. In dit blog zet ik ze naast elkaar om jou te helpen om de keuze te maken: vakantiepark of camping?

Vakantiepark

Vakantieparken doen steeds meer hun best om authenticiteit aan te bieden. Bijvoorbeeld door woningen in te richten in de typische stijl van de omgeving. Vooral in Toscane zien we dat veel. Streekproducten worden ingezet om vakantiegangers kennis te laten maken met de omgeving, op een subtiele wijze. Een voorbeeld aan het Gardameer is bijvoorbeeld Corte Paradiso. Dit is een agriturismo waar het karakter van een authentieke boerderij in elke vakantiewoning zichtbaar is.

Eén van de redenen dat vakantieparken zo gewild zijn, is natuurlijk dat je alle faciliteiten naast de deur hebt. Er is een supermarkt aanwezig, vaak een indoor speelhal voor de kinderen en soms ook een binnenzwembad. Daarnaast ben je van alle gemakken voorzien; je eigen badkamer, toilet, keuken en balkon of terras. Alle ruimte die je je maar kunt wensen!

Camping

De keuze voor een vakantiepark wordt vaak snel gemaakt door de luxe van een eigen woning. Bij een camping wordt immers vaak gedacht aan de koude nachten in een tentje, een lek luchtbed of rennend naar het toiletgebouw. En natuurlijk, dat ouderwetse kamperen heeft zo zijn charmes. Maar tegenwoordig hoeft dat helemaal niet meer. Door de komst van glamping accommodaties kun je luxe overnachten op de camping. Neem bijvoorbeeld de Lodgesuite, het is een tent, maar je hebt alle faciliteiten dat een vakantiewoning ook heeft. En soms nog luxer! Er wordt dan bijvoorbeeld extra aandacht besteedt aan de ouders, door het hemelbed en de badkuip op pootjes. Op Camping Weekend aan het Gardameer heb je deze optie. Het leuke aan glamping is, is dat je een luxe accommodatie hebt, maar toch het echte camping gevoel niet hoeft te missen. ’s Avonds op de veranda met de kaarsjes aan, ’s ochtends wakker worden en direct de natuur in kijken; dat gevoel blijft.

camping gardameer

Waar kies jij voor? Breng je je vakanties liever door op een vakantiepark of camping?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl