Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3 prachtige wijnroutes aan het Gardameer

Misschien denk je bij het doen van een wijnroute meteen aan een vakantie in Toscane, de wijnregio van Italië. Maar wist je dat je ook aan het Gardameer de mooiste wijnroutes kunt volgen? Hoe heerlijk om tijdens je vakantie nieuwe wijnsoorten uit te proberen en meteen een leuk souvenirtje mee te nemen voor thuis. Ik zet 3 mooie wijnroutes aan het Gardameer voor je op een rij in dit blog.

Strada del Vino Colli dei Longobardi

Verblijf je aan de westkant van het Gardameer, dan is deze wijnroute een aanrader. De route brengt je door een aantal middeleeuwse dorpjes met kastelen, waaronder Brescia en Montichiari. Je kunt er dus meteen een heel dagtripje van maken. Als je tijdens deze route stopt bij een wijnhuis dan zul je vooral de Botticino en Capriano del Colle wijn tegenkomen om te proeven. De Botticino wijn is een rode wijn vol van smaak en daardoor heerlijk om te drinken tijdens een barbecue. Neem er dus vooral ééntje mee voor wanneer je terugkeert naar je vakantieaccommodatie.

snackplaat wijn - wijnroutes aan het Gardameer

Strada dei Vini e Sapori del Garda

Tijdens de zomermaanden kan het soms erg druk worden in de omgeving van het Gardameer. Een extra goed idee dus om de wat rustigere plekjes op te zoeken om je even terug te trekken uit de massa voor een extra Italiaans vakantiegevoel. Deze rust en ruimte vind je tijdens deze wijnroute aan de west en zuidkust van het meer met onder andere een stop in het dorp Desanzano del Garda. En het allerfijnste van deze wijnroute is dat je hem ook te fiets kunt afleggen. Zo kun je genieten van de lekkerste wijnen zonder je zorgen te maken om de terugreis.

Strada del Vino Franciacorta

Naast heerlijke volle rode wijnen kun je in de buurt van het Gardameer ook mousserende wijnen proeven. Net iets ten zuiden van het Lago d’Iseo kun je de lekkerste mousserende wijn van Italië vinden. Voor deze wijn mogen alleen handgeplukte druiven gebruikt worden. Voor je eerst volgende speciale gelegenheid een mooi en bijzonder aandenken aan je vakantie aan het Gardameer.

Om je wijnroute compleet te maken kun je verblijven in een agriturismo. Vaak kun je in of rond het agriturismo al kennismaken met de verschillende wijnsoorten uit de streek, zodat je precies weet welke wijnen je zeker moet proeven. Wil je een beter beeld krijgen van de verschillende wijnroutes en weten waar je bijvoorbeeld lekker kunt eten tijdens je route? Lees het in de najaarseditie van de Smaak van Italië die nu in de winkels ligt! Wij hebben hier de inspiratie voor dit artikel ook vandaan. Zeker een aanrader voor alle liefhebbers van het Gardameer. Breng ook eens een bezoekje aan hun website.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl