Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

3x de mooiste viewpoints rond het Gardameer

Italië is een zeer populaire vakantiebestemming. En terecht! Het is een gevarieerd land met veel natuurschoon, indrukwekkende steden en luxe vakantiehuizen. Huur er een vakantiehuis met zwembad en je wilt er waarschijnlijk nooit meer weg. Een van de mooiste gebieden in Italië is toch wel de omgeving rondom het Gardameer. Alleen al voor de prachtige vakantiefoto’s moet je hier beslist een keertje naartoe. Wil je weten waar je de beste plaatjes kunt schieten? Lees onze top drie voor de mooiste viewpoints rond het Gardameer.

Tip 1: San Zeno di Montagna

Vanuit je huisje in Italië rijd je richting het oosten van het Gardameer naar de meest bekende bergketen van het gebied: de Monte Baldo. Hier vind je San Zeno di Montagna, een prachtig uitkijkpunt op ruim 580 meter hoogte. Liever helemaal naar de top? Onder meer vanuit het plaatsje Malcesine kun je met een kabelbaan naar boven. Je gaat dan zo’n 2 kilometer de hoogte in en wandelt of fietst vervolgens verder omhoog. Zeker op een heldere dag, wanneer je niet alleen het uitgestrekte meer maar ook het achterliggende land kunt zien, word je getrakteerd op uitzicht van de bovenste plank.

de mooiste viewpoints rond het Gardameer
Foto van Philipp Angerhofer via Unsplash

Tip 2: Chiesa di S. Andrea bij Torbole

Vanuit het surfstadje Torbole kun je een wandeling maken naar het kerkje Chiesa di S. Andrea. Vanaf daar heb je panoramisch uitzicht over het Gardameer en ben je omgeven door een olijfgaard. Een andere optie om van het uitzicht te genieten, is om de wandelroute ‘Sentiero Panoramico Busatte Tempesta’ te lopen, die tevens vanuit Torbole begint. Deze wandeling telt bijna 5,5 kilometer en bestaat vrijwel enkel en alleen uit prachtige viewpoints rond het Gardameer. Houd je camera dus in de hand!

de mooiste viewpoints rond het Gardameer
Foto van meineresterampe via Unsplash

Tip 3: Pieve en Campione

Wil je juist uitzicht op de bergtoppen van de Monte Baldo? Dan rijd je naar de westoever van het meer waar je de gemeente Trémosine sul Garda vindt. Deze gemeente bestaat uit achttien kleine bergdorpjes waarvan Pieve en Campione er twee zijn. Je vindt hier prachtige natuur en genoeg mooie plekjes om foto’s te maken. Zoals gezegd kijk je vanaf hier uit over het Gardameer en zie je aan de overkant de beroemde bergketen. Wil je tussen het wandelen en fotograferen even wat eten of drinken? Dan is Hotel Paradiso een aanrader. Het hooggelegen terras steekt uit over het Gardameer, wat voor nog meer mooie vergezichten zorgt. 

de mooiste viewpoints rond het Gardameer
Foto van Salmen Bejaoui via Unsplash

Dit waren de mooiste viewpoints rond het Gardameer. Welk vierpoint is voor jou onmisbaar?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Cisano San Vito

Familie Laurant, 17 augustus 2016

Zeer kindvriendelijk!

Zeer kindvriendelijk, fijne plaatsen van tenten, goed zeer vriendelijk personeel. Tips in de omgeving zijn het Gardameer, bardolino, garda, torri del benaco

Bezocht Cisano San Vito met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl