Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

De voordelen van met de auto naar Italië

Staat een vakantie naar het Gardameer op je bucketlist, maar twijfel je nog over hoe je naar jouw vakantiebestemming gaat reizen? Kies voor een roadtrip! De voordelen van met de auto naar Italië zijn groter dan wanneer je met het vliegtuig naar het Gardameer zou afreizen en wij vertellen je precies waarom. Ook benieuwd? Lees dan met ons mee.

De voordelen van met de auto naar Italië
Foto van Bálint Wittinger via Unsplash

1. Je bent flexibeler

Er gaat niets boven het gevoel van je eigen koers bepalen. Natuurlijk kun je je vakantie altijd naar eigen wens invullen, maar wanneer je met de auto reist, heb je toch nét even meer vrijheid en flexibiliteit. Zo ben je niet gebonden aan vlucht- en transfertijden, waardoor je veel relaxter van huis vertrekt. Ook voor de terugreis brengt met de auto op vakantie gaan verschillende voordelen met zich mee. Onverwachts een tussenstop of nog een nachtje langer overnachten in een van de landen op de route is geen enkel probleem. Gaan en staan waar en wanneer je wilt, dat klinkt toch heerlijk?

2. Het is goedkoper

Vliegtickets, bagage bijboeken, een taxi naar de luchthaven regelen… met het vliegtuig op vakantie brengt een hoop kosten met zich mee! Een van de voordelen van met de auto naar Italië is dat je al deze kostenposten niet hebt. Natuurlijk moet je wel rekening houden met enkele tankstops en tolwegen, maar al met al is dat een stuk goedkoper dan een vliegreis. Al helemaal wanneer je met heel je gezin op vakantie gaat. Zorg er overigens wel voor dat je een goede autoverzekering hebt afgesloten, je wilt immers niet voor verrassingen komen te staan tijdens de rit.

De voordelen van met de auto naar Italië
Foto van Michael Longmire via Unsplash

3. Het is beter voor het milieu

Vliegen is niet alleen duur, het is ook nog eens slecht voor het milieu. Je spaart daarom kosten en het milieu als je kiest voor een autoreis naar Italië. Zeker wanneer je over een elektrische auto beschikt, belast je het milieu zo min mogelijk. Wel zo’n prettig idee!

4. Je ziet veel meer van het land

Het grote voordeel van met de auto naar Italië is dat je niet alleen veel van je vakantiebestemming kunt zien, maar ook van de overige plekken! Tijdens een autorit kom je langs prachtige locaties vol natuurschoon. Al helemaal in een land als Italië kun je je ogen flink de kost geven vanuit de auto. Mocht de verleiding nu zo groot zijn dat je meer tijd wilt nemen om het natuurschoon of de prachtige dorpjes te bewonderen, dan kun je natuurlijk altijd even een korte stop inplannen.

De voordelen van met de auto naar Italië
Foto van
Milada Vigerova via Unsplash

5. Je kunt meer meenemen

Herken je dat? Je wilt allerlei leuke vakantie outfits meenemen, maar moet tegelijkertijd letten op het gewicht van de koffer. Niet wanneer je met de auto reist! Natuurlijk ben je ook met de auto gebonden aan een beperkte ruimte, maar je kunt veel meer spullen meenemen dan wanneer je met het vliegtuig naar het Gardameer reist. Hoe fijn is dat?

Dit waren de voordelen van met de auto naar Italië. Wat is voor jou het grootste voordeel?

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

7

Campeggio Del Garda

Familie Goeman, 17 augustus 2016

Mobilehomes zijn prachtig!

Na de splitsing is dit absoluut de mooiste camping van beide geworden. Super ligging aan het meer, camping is heel mooi groen en alles goed onderhouden, er wordt zichtbaar veel geïnvesteerd en de mobilhomes zijn prachtig!!

Je kunt zo lopen naar Peschiera del Garda en langs het meer ligging verschillende leuke bars. Met de auto zijn er nog veel meer leuke plaatsen te verkennen in de directe omgeving.

Bezocht Campeggio Del Garda met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl