Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5x Leuke dingen om te doen in Torri del Benaco

Torri del Benaco, een klein en karakteristiek plaatsje op de oostoever van het Gardameer, waar genoeg bezienswaardigheden zijn om te bezoeken. Wij hebben een lijstje gemaakt van 5x Leuke dingen om te doen in Torri del Benaco. Lees verder en plan je volgende avontuur vandaag nog!

1. Maak mooie wandelingen

Wandelen of hardlopen rond Torri del Benaco zijn misschien wel de beste manieren om meer van dit gebied te zien. Er zijn verschillende routes die je kan wandelen en hardlopen, langs het meer of juist meer in de bergen. Maak bijvoorbeeld een wandeling naar Bergdorp Crero, een pittoresk bergdorp met prachtig uitzicht en bankje om even bij te komen. Vanaf daar kan je verder en mooie wandeltochten maken. Ook Punta San Vigilio is een fascinerend punt om naartoe te wandelen of om je wandeling te beginnen. Je kan je auto aan het begin van de landtong parkeren en wandelt vervolgens over een laan tussen eeuwenoude cypressen naar de prachtige Villa San Vigilio. Tijdens je wandeling in Torri del Benaco zal je de Burcht Scaligero zeker niet missen. Wandel vervolgens langs het oude kleine haventje en loop daarna door het gezellige centrum. Monte Baldo is daarnaast een echte aanrader als je van wandelen houdt. Je kan de kabelbaan in Malcesine nemen en er vervolgens een van de vele wandelingen ontdekken.

2. Bezoek een kasteel

Castello Scaligero is één van de mooiste bezienswaardigheden in Torri del Benaco. Dit prachtige middeleeuwse kasteel is tegenwoordig een museum. Vanaf de torens heb je prachtig uitzicht over Torri del Benaco en het pittoreske haventje. Binnen in het kasteel is een expositie over landbouwwerktuigen en boten. Maar er is ook informatie te vinden over de tweede wereldoorlog, de geschiedenis van het kasteel, gevonden dingen in het Gardameer en meer.

3. Geniet van een relaxte stranddag

In Torri del Benaco zijn drie punten voor het strand: Baia Stanca, Valle Randina Beach en Lido Beach Brancolino. Aan het einde van de promenade langs het meer ten noorden van het dorp ligt het prachtige kiezelstrand met een kiosk, het water is hier zeer kristalhelder. Overdag kun je hier heerlijk ontspannen en ’s avonds zijn er in de zomer leuke strandfeesten. Lido Brancolino ligt tussen Punta San Vigilio en Torri del Benaco. Het strand bestaat uit kiezels met zeer schoon water. Verder is er een bar en een kleine parkeerplaats. Ook bij het punt waar we eerder over schreven voor een wandeling, Punta San Viglio, ligt een mooi strand waar je heen kunt gaan.

4. Maak een boottocht

Met de auto is het vanaf Torri del Benaco soms best een stuk rijden naar een leuk plaatsje. Maar je kan natuurlijk ook met de boot! Maak een leuke boottocht naar Sirmione en Isola del Garda. Vanaf de haven van Torri del Benaco vertrekt de comfortabele en ruime speedboot. Geniet van de wind op je gezicht terwijl je afdaalt naar het zuidelijkste deel van het meer naar Sirmione. Vanaf de overzetboot kan je onderweg genieten van het mooie uitzicht. Eenmaal aangekomen in Sirmione heb je tijd om een bezoek te brengen aan het indrukwekkende Scaliger kasteel, de Grotten van Catullo, of een romantische wandeling door het elegante oude stadscentrum maken.

5. Doe een drankje in het gezellige centrum

Rond de haven van Torri del Benaco zijn leuke restaurants met gezellige terrasjes te vinden. Als je wandelt langs de mooie boulevard van de stad kom je ook nog heel wat restaurantjes tegen. Een aantal terrasjes zijn aangelegd boven het meer zodat je tijdens je diner kan genieten van de zonsondergang boven het Gardameer.

We hopen dat je met dit lijstje van 5x Leuke dingen om te doen in Torri del Benaco jouw vakantie kan plannen en een onvergetelijke tijd gaat beleven!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

San Sivino

Familie de Raaij, 15 maart 2017

Top personeel!

Mooi park, buitengewoon vriendelijk en behulpzaam personeel. ze doen er alles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Tips in de omgeving? Gardameer, dorpjes in de omgeving en goede restaurants.

Bezocht San Sivino met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl