Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Actief aan het Gardameer

Het Gardameer is een populaire vakantiebestemming voor Nederlanders. Hier kun je niet alleen heerlijk relaxen bij het meer, maar ook leuke stadjes bezoeken en actief sporten. Actief aan het Gardameer: wat de sportieveling allemaal kan doen aan het Gardameer? Ik vertel het je in dit blog.

Op de fiets

Voor een rustige fietstocht kun je het best naar de oostkant van het Gardameer, waar het wat vlakker is. Mountainbikers kunnen dan weer beter in het westen de mooie routes in de bergen opzoeken. Zo kom je op veel mooie uitzichtpunten terecht, zoals bij Tremosine. Er wordt ook gebouwd aan een fietspad rond het hele meer, waarvan een stukje tussen Limone en Riva al is geopend.

gardameer fietsen

Foto via Pixabay

In het water

Het Gardameer is een populaire watersportbestemming. Alles is eigenlijk mogelijk op het meer; zeilen, kanoën, waterskiën, surfen, etc. Maar heb je ook wel eens aan duiken gedacht of een bootje huren? Vooral Riva del Garda staat bekend als een echte watersportbestemming, doordat hier geen motorbootjes zijn toegestaan. Perfect dus voor zeilers, surfers en kanoërs. Maar ook op andere plekken aan het meer kun je terecht voor watersport. Zo kun je bij Salò goed duiken en bij Bardolino raften.

windsurf

Foto via Pixabay

Paragliden

Heb je er wel eens aan gedacht om echt een onvergetelijke ervaring te beleven tijdens je vakantie aan het Gardameer? Misschien is paragliden dan wel wat voor jou! Hierbij gaat het erom om zo lang mogelijk in de lucht te blijven ‘vliegen’ door de parachute goed te besturen. Vanaf de Monte Baldo kun je de sprong wagen. Je landt onder aan de berg in de buurt van het historische stadje Malcesine. Loop hier zeker eens doorheen, want de smalle straatjes geven een typisch Italiaans beeld.

paragliden

Foto via Pixabay

Meer lezen over activiteiten aan het Gardameer? De Smaak van Italië schreef een leuk artikel in de nieuwste editie. Met deze editie krijg je ook korting op de toegang van het Little Italy event van 1 tot 3 februari in Amsterdam.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

10

Borgo degli Ulivi

Familie van de Vijver, 15 maart 2017

Super complex!

Super complex, helaas geen speel veld om te voetballen voor kinderen, wel een mooi zwembad. Huis is super, nadeel is dat alle bestek en borden e.d. precies aanwezig zijn voor de toegestane personen. Rustig en prachtig uitzicht. Tips in de omgeving? Mooie autorijroutes, rustige boulevards leuke wandelroutes. Tip: restaurant Wimmer aan de boulevard is van top klasse met betaalbare prijzen.

Bezocht Borgo degli Ulivi met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl