Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Wintersport bij het Gardameer

Wanneer je aan het Gardameer denkt, zal je al snel spelende kinderen aan het meer en lachende ouders in het zonnetje voor je zien. Maar op dit moment zitten we alweer bijna in de winter en is het toch echt een stuk kouder. Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming voor deze kerstvakantie? Zoek dan niet verder! Je kunt namelijk ook op wintersport bij het Gardameer. In dit blog zet ik een aantal skigebieden die dichtbij het Gardameer liggen voor jou op een rijtje.

skien gardameer

Foto: Alain Wong via Unsplash

Monte Baldo

Direct aan het meer vind je Monte Baldo in Malcesine. Met de kabelbaan vanuit Malcesine ben je in 10 minuten op 1700 meter hoogte. De hellingen van de Monte Baldo zijn elk jaar sneeuwzeker. Een ware ervaring om van deze hellingen af te skiën of snowboarden, met uitzicht op het Gardameer. In totaal zijn er in dit gebied vier skiliften en bestaat de piste uit 11 kilometer. Nog niet zo zeker van je skikunsten? Dan is dit gebied perfect voor jou!

wintersport monte baldo

Foto via Pixabay

Altopiano di Brentonico

Iets verder van het meer af ligt het skigebied Altopiano di Brentonico. Hier zijn meer kilometers aan pistes, namelijk 45 kilometer. Iets anders doen dan alleen skiën of snowboarden? Langlaufers hebben hier 18,5 kilometer tot hun beschikking.

Dolomieten

Een ervaren wintersporter of gewoon op zoek naar meer kilometers piste? Binnen een straal van 50 kilometer vind je het grootste en waarschijnlijk bekendste skigebied van Italië, de Dolomieten. Vanaf het noorden van het Gardameer kun je in anderhalf uur in dit wintersportparadijs zijn. Het gebied bestaat uit 360 kilometer pistes en 140 skiliften. Je sjeest zo van 2500 tot 3000 meter hoogte de met sneeuw bezaaide hellingen af.

wintersport gardameer

Foto via Pixabay

Meerdere skigebieden in de omgeving van het Gardameer om van een heerlijke wintersport te genieten. Of je met een groep vrienden komt of met familie, voor iedereen is het hier geschikt om te skiën of snowboarden. Een prachtige omgeving, fantastisch uitzicht en ook voor beginnende skiërs een perfecte plek.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl