Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Bucketlist idee: zwevend fietspad rond het Gardameer

Je wilt een fietstocht gaan doen. Online zoek je naar mooie en unieke fietsroutes in Italië, maar alles wat je kunt vinden zijn de standaard routes. Fietsroutes die waarschijnlijk al duizend keer zijn gereden door toeristen. Nee, je zoekt iets anders, iets unieks. Je wilt een fietsroute vinden waarbij mensen denken: heb jij dat echt gedaan? De gloednieuwe route die je binnenkort kunt afleggen aan het Gardameer heeft het in huis. Rond dit prachtige meer vind je over een tijdje namelijk een zwevend fietspad. 

Fietsen Italië - zwevende fietspad Gardameer

Foto van Aliya Izumi via Unsplash

Het spectaculaire fietspad

Met een oppervlakte van 369,98m² is het Gardameer het grootste meer van Italië. Het is al jaren een favoriete route voor fietsers, maar binnenkort wordt het nog beter dankzij het zwevend fietspad. Het fietspad is nog niet eens af en toch wordt het in verschillende media al het meest spectaculaire fietspad van Europa genoemd. Het woord zwevend hoort namelijk niet voor niets thuis in de naam van dit fietspad: het hangt aan de kliffen boven het water. Het idee hierachter is dat het fietsers het gevoel moet geven dat ze zweven. Dit fietspad wordt gerealiseerd aan de westkant van het Gardameer en loopt tussen Capo Reamol en Trentino. 

Gardameer - zwevend fietspad

Foto: Simon Fitall via Unsplash

Wanneer is het zwevende fietspad af?

Deze bijzondere route komt niet zonder duur prijskaartje. Het fietspad kost namelijk meer dan 102 miljoen euro! Maar dat is ook wel te verwachten voor zo’n enorm project. De gehele route is zo’n 140 kilometer en loopt rond het hele meer. Het is geschikt voor alle fietsers. Of je nu fiets voor je lol of een professional bent, je zult je hoe dan ook vermaken.  Nu komt de brandende vraag: wanneer is het zwevende fietspad af? De bouw is nog in volle gang maar het doel is dat in 2021 de eerste fietstochten gemaakt kunnen worden. Kan je niet wachten op de onthulling? Sommige delen zijn al af en daarvan zijn vele drone shots online te vinden. Nu al zin om naar het Gardameer te fietsen? Er zijn een aantal routes die je kunt volgen. Bij veel fietsroutes is het meer het einddoel, waardoor je een mooi uitzicht aan het einde van je fietstocht hebt. Een geschikt vertrekpunt is dan bijvoorbeeld een stadje in Noord-Italië, Merano. Vanuit hier kan je de rivier volgen totdat je bij het Gardameer uitkomt. 

Voor elke fietstocht is een goede fiets nodig. Elektrische fietsen hebben veel voordelen. Ze beschikken over trapondersteuning waardoor je makkelijker dit lange fietspad kunt afrijden, zonder snel moe te raken. Bezweet aankomen is ook verleden tijd met elektrische fietsen. Ook kun je hogere snelheden langer aanhouden dan met een gewone fiets. Je vermindert je reistijd daardoor.

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

9

Residence Vico

Familie Koolschijn, 28 maart 2017

Prachtige ligging!

Mooie appartementen. Vriendelijke mensen van en op het complex. Dicht in de buurt van plaatsjes voor boodschappen. Prachtige omgeving en meer. Erg fijn dat er voor iedereen een parkeerplaats beschikbaar is. Tips in de omgeving? Het meer en de heuvels/bergen.

Bezocht Residence Vico met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl