Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Sirmione; deze stad kan je niet overslaan!

Elk jaar kiezen een paar duizend Nederlanders voor een vakantie aan het Gardameer. In deze regio vind je toerisme in allerlei vormen, soorten en maten. Een van de drukst bezochte steden is gelegen op een schiereiland aan de Zuidkant van het Gardameer; Sirmione. En dat is niet voor niets!

Het kasteel

De entree van de stad is al erg veelbelovend. De poort ‘Castello Scaligero’ is namelijk de toegangspoort naar de stad. Deze poort staat ook wel bekend als het kasteel van Sirmione. Dit kasteel is gebouwd in de 13e eeuw en wordt beschouwd als een van de best bewaarde kastelen van Italië. Het kasteel is open voor publiek, dus je kunt het ook bezoeken en beklimmen! Volwassenen betalen een klein entreeprijsje (let op: alleen cash wordt geaccepteerd), maar kinderen mogen gratis mee naar binnen. Een bezoekje aan het kasteel van Sirmione krijgt door bezoekers bijna alleen maar goede beoordelingen; zeker de moeite waard dus!

Kasteel Sirmione

Foto van Castello Scaligero via Pixabay

Het centrum

In het hoogseizoen is het centrum van Sirmione erg toeristisch en druk. Dit betekent niet dat je Sirmione beter kunt overslaan. Er is namelijk een reden voor al deze drukte en gezelligheid. In het centrum is er enorm veel te doen! Slenter een dagje rond en geniet van de adembenemende uitzichten over het Gardameer. Shop in de leuke winkeltjes, ga een hapje eten in één van de restaurants of ga een drankje doen met je gezelschap bij een café of op een terras. En niet te vergeten: ijsjes natuurlijk…! Er is zoveel keuze uit ijssalons dat je zeker je favoriete smaak kunt vinden.

Sirmione centrum

Foto van Sirmione via Pixabay

De ruïnes

Als je het kasteel en het centrum gezien hebt, hoeft je trip nog niet over te zijn. Op het meest noordelijkste puntje van het schiereiland vind je de Grotte di Catullo. (Al is de naam wat misleidend, want in plaats van grotten vind je hier de restanten van een Romeinse villa). Voor zowel volwassenen als kinderen is een bezoekje een indrukwekkende ervaring. Je kan ervoor kiezen om het toeristische treintje te pakken, maar je kan ook de panoramische wandelroute nemen naar de ruïne. Zo kan je extra genieten van het uitzicht onderweg!

Ruïnes Sirmione

Foto van Grotte di Catullo via Pixabay

Welke steden aan het Gardameer bezoek jij graag? Laat het ons weten!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl