Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Maak een uitstapje naar Isola del Garda

Tussen de steden Salò en San Felice del Benaco ligt in het Gardameer het bijzondere Isola del Garda. Het is het grootste eiland in het meer, met een lange historie. Isola del Garda is al meer dan honderd jaar in privébezit van de Italiaanse adellijke familie Borghese Cavazza. Op het eiland bevindt zich een prachtige villa met omringende tuinen. Ondanks dat de familie nog steeds in de villa woont, is het eiland sinds 2001 open voor bezoekers. Voor een sprookjesachtige ervaring in het gebied van het Gardameer: bezoek Isola del Garda!

Het eiland

Op Isola del Garda bevindt zich de privé villa van de Cavazza’s. De villa is gebouwd in de negentiende eeuw in neo-Venitaans Gotische stijl. Binnen zijn plafondschilderingen en foto’s van de familie te zien. Naast het grote familiehuis, is ook de prachtig onderhouden tuin erg indrukwekkend. De tuin is volledig aangelegd door de familie zelf. De tuin bevat invloeden van over de hele wereld. Op het eiland staan bomen uit Noord-Afrika, Noord-Amerika en Oost-Europa. Maar ook het mediterrane gebied wordt vertegenwoordigd door palmen en fruitbomen. Deze combinatie zorgt voor een bijzondere uitstraling van de natuur.

Maak een uitstapje naar Isola del Garda

Bezoek Isola del Garda

Vanaf eind maart tot oktober is het mogelijk om het eiland te bezoeken. Vijf dagen per week opent Familie Borghese Cavazza’s haar deuren voor de nieuwsgierige toerist om hun prachtige bezit te bewonderen. Vanaf twaalf havens vertrekt een boot richting het eiland. Het bezoek moet wel van tevoren gereserveerd worden. Tijdens de rondleiding krijg je een kijkje in de kamers van de Gotische villa en de Engelse en Italiaanse tuinen. Je wordt bij aanvang ontvangen met een welkomstdrankje. De familie Borghese Cavazza, die naast het Isola del Garda ook de camping La Fornelli bezitten, verbouwen ook hun eigen olijfolie. Deze ambachtelijke olijfolie is na afloop van de rondleiding te proeven. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat dit zeker de moeite waard is. De olijfolie is de lekkerste die er is en het eiland geeft een sprookjesachtig gevoel.

Daarnaast wordt er nog een ander bijzonder uitstapje georganiseerd door de eigenaren van het eiland. Het is vanaf begin mei tot en met eind september mogelijk om met een zeilschip op de wateren van het meer te varen. Een keer per week zeilt het schip Siora Veronica uit. Voor je gevoel ben je eventjes terug in de tijd. Een ideaal uitstapje in het gebied van Lago di Garda.

Ben jij ook enthousiast en wil je graag Isola del Garda ontdekken? Ga dan hier naar de site van het eiland om de ervaring vast te leggen!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Fornella

Familie Heinneman, 19 september 2016

Top sanitair!

De camping ziet er netjes uit. Ook het sanitair is top. Mooie ligging, fijn restaurant, gezellig druk, mooi meer. Netjes onderhouden.

Tips in de omgeving: Natuur, omgeving van de bergen, aan het meer, bootje huren, eventueel Le Vele aquapark. Geen lange wachtrijen. Mooi aqua park. Wel even rijden, maar geen frustraties. Watervallen, Sirmione, avondmarkt Manerba. IJS!

Bezocht Fornella met gezin.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl