Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Smullen in Salò

Salò ligt in een schitterende baai aan de westkant van het Gardameer, en staat bekend om de huiveringwekkende geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld. Aan het einde van zijn regeerperiode vestigde Mussolini zich hier en riep de Republiek van Salò uit. Dit was een laatste poging om een fascistische staat op te bouwen, maar tevergeefs. Hij moest vluchten voor de geallieerden en werd uiteindelijk gearresteerd bij het Comomeer. Veel van dit grimmige verleden zul je echter niet merken in Salò, waar in de late middag de zon weerkaatst op het meer. Het is heerlijk om hier over de boulevard te wandelen en… wat te eten natuurlijk! Dit zijn mijn favoriete adresjes in Salò.

Pasticceria Vassalli

In het straatje net achter de boulevard ligt dé hotspot van Salò. Vooral onder de Engelse toeristen is Pasticceria Vassalli erg populair. Maar ook de locals zijn niet weg te slaan bij deze banketbakkerij. In de etalage liggen allerlei taartjes, koek en gebak die je het water in de mond doen lopen. Als echte zoetekauw ben je hier aan het goede adres! Bestel een kopje koffie, kies het mooiste gebakje en ga als een echte Italiaan op het terrasje zitten om mensen te kijken.

pasticceria

Via S. Carlo, 84/86, 25087 Salò

Ristorante Floriana

Als je vanaf Pasticceria Vassalli verder door de hoofdstraat richting het stadhuis loopt, kom je langs Ristorante Floriana. Wie de échte Italiaanse keuken wil proeven moet hier zeker een keer eten! Weg van de boulevard met toeristenrestaurantjes, kun je hier voor een redelijke prijs gerechten bereidt met seizoensproducten eten. Vis, een goede biefstuk of heerlijke risotto, alles staat op het menu. Een glaasje wijn erbij? Dan word je door de sommelier geïnformeerd over welke wijn het beste bij je gerecht past. De desserts worden elke dag huisgemaakt en kun je dus ter plekke uitkiezen!

linguine pesce

Piazza Sant’Antonio 3, 25087 Salo

Pachamama Bio Restaurant

Pachamama Bio Restaurant was een onderdeel van de keten Veggydays, maar de gepassioneerde eigenaar heeft er sinds kort zijn eigen veganistische restaurant van gemaakt. Hier is met zorg een menu samengesteld, waarbij alle gerechten worden gemaakt met biologische seizoensproducten. Laat je verrassen door de veganistische keuken!

vega

Piazza Leonardo da Vinci, 7, 25087 Salò

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

Weekend Glamping Resort

Familie Stolwijk, 17 augustus 2016

Leuk animatieteam!

Mooie, verzorgde camping. Accomodaties zijn zodanig opgesteld dat je voldoende privacy hebt. Vooral leuk voor jonge kinderen. Leuk animatieteam en mooi zwembad. Tips in de omgeving zijn Salo, boottocht naar Isola del Garda, Idromeer. Verder weinig gezien en veel op camping geweest.

Bezocht Weekend Glamping Resort met jonge kinderen.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl