Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Met de auto op pad in Italië!

Je weet het zeker, het Gardameer wordt de bestemming voor de vakantie! En je maakt er gelijk een roadtrip van, want je gaat met de auto die kant op. De vakantie is een moment van ontspanning en optimaal genieten. Lees daarom deze blog zodat je goed voorbereid op pad gaat en je ook echt volop kunt genieten vanaf het moment dat je in de auto stapt.

Waar moet je op letten in Italië?

Met de auto op vakantie is hartstikke leuk totdat je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Een goede verzekering is dan van groot belang. Voor het kiezen van een verzekering die het beste bij jou en je auto past helpt deze website je met alle plezier je autoverzekering vergelijken en te kijken of je bijvoorbeeld ook verzekerd bent voor pechhulp in het buitenland. Op de website vul je de benodigde gegevens in en door het vergelijken van verzekeringen komt de beste optie voor jou eruit.  Op deze blog vind je nog veel meer handige tips om je autovakantie in Italië voor te bereiden.

gardameer

Foto via Pixabay

In Italië moet je, net als in veel andere landen tol betalen op de snelweg. Het makkelijkst is om een zogenaamde tolbadge aan te schaffen. Hiermee betaal je de tol elektronisch en hij is vaak ook nog voor meerdere landen geldig. Een andere optie is het kopen van een Viacard. Met deze magnetische kaart betaal je vaak sneller dan bij andere tolpoortjes, ideaal dus! Voor een volledig overzicht van alles wat je moet weten over tolwegen in Italië kijk hier.

Autovakantie in Italië

Niet alleen voor de heen- en terugreis komt de auto van pas. Ook tijdens je vakantie aan het Gardameer zal die veelvuldig gebruikt gaan worden. Het Gardameer ziet er namelijk vanuit elk uitkijkpunt weer anders uit. Rijd dus zeker een keer naar de andere kant van het Gardameer en geniet van de uitzichten. Ook liggen er in de buurt genoeg leuke steden en dorpjes die zeker een bezoek waard zijn. Sla daarbij zeker Verona niet over. Nog geen vakantie geboekt naar het Gardameer, maar alweer zin gekregen om naar dit prachtige meer te gaan? Bekijk hier ons aanbod in dit prachtige stukje van Italië!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Gardameer.nl