Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Mijn liefde voor Italië

Een vakantie naar Italië is een absolute aanrader!

Een tijdje geleden vroeg een fervent Spanje-ganger waarom ik zo gek ben op dit land en waarom hij nou écht een keer naar het Gardameer moest afreizen. En al gauw kwam ik erachter dat mijn liefde voor Italië ontzettend groot is. Van jongs af aan kom ik er al en ik ben er – nog steeds – helemaal verliefd op. Ik ben vooral bekend in het noorden, maar graag zou ik nog veel meer van dit prachtige land willen ontdekken. En ondanks dat ik het hele land dus nog niet heb ontdekt, ben ik al wel behoorlijk bekend met de Italiaanse cultuur. Uiteindelijk kwam ik op vijf woorden die mijns inziens mijn liefde voor dit land het beste omschrijven. Die vijf deel ik vandaag met jou!

Eten

Do I need to say more? Niet zo origineel, maar deze kon echt niet uitblijven. Italiaans eten is echt mijn favoriet. En nee, daarmee bedoel ik niet de Nederlandse varianten zoals pasta bolognese uit een potje met gehakt en een zakje voorgesneden groenten. Nee, ik heb het dan over verse pasta’s met verse sauzen, gnochhi, piadina, risotto, de meest heerlijke vlees- en visgerechten, échte Italiaanse salami, polenta, natuurlijk de pizza’s en ga zo maar door. Verschrikkelijk lekker al die koolhydraten. Mijn favoriete Italiaanse gerechten zijn: Spaghetti a vongole, gnochhi met een verse tomatensaus en basilicum, tagliata (ofwel biefstukreepjes met rucola, parmezaan en eventuele andere toevoegingen), piadina fontina prosciutto (een Italiaanse variant van de tosti) en natuurlijk de meest simpele, maar o zo lekkere pizza Margherita óf die met rucola en cherrytomaatjes. 

Temperamentvol 

Ik bewonder Italianen echt vanwege hun passie en levendigheid voor werkelijk alles. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk. Maar dit is een eigenschap waarin ik mij enerzijds heel erg kan vinden, anderzijds zou willen dat ik het meer bezat. Het enige nadeel is dat Italianen soms zo temperamentvol kunnen zijn dat er, naar mijn idee, soms een beetje gebrek is aan wederzijds respect.

Natuur 

Dat Italië prachtig is heeft grotendeels te maken met de natuur. Van de mooie berglandschappen kun je je, na twee uurtjes rijden, ineens bevinden in de meest prachtige wijngaarden en, na weer een paar uurtjes rijden, vind je prachtige kusten met helderblauw water of prachtige rotspartijen en daarbij komen ook nog eens alle mooie eilanden die Italië rijk is.

Taal

De Italiaanse taal vind ik prachtig. Dit komt mede door mijn tante die er lange tijd woonde. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik als peutertje helemaal gefascineerd was vanwege het feit dat zij ineens een heel andere taal sprak. Vanaf dat moment was ik om. De liedjes van Laura Pausini en Andrea Bocelli heb ik dan ook helemaal grijs gedraaid. Er is dan ook een tijd geweest waarin ik redelijk Italiaans sprak en vooral kon verstaan, maar ik moet helaas bekennen dat daar tegenwoordig weinig van over is gebleven. Ik heb nog wel een poging gedaan, door een cursus Italiaans te volgen, maar helaas… Misschien dat ik dit in de toekomst nog eens ga oppakken!

Mode

In het noorden van Italië is het gebruikelijk dat je je als Nederlandse toerist soms net een zwerver voelt. En dat alles heeft te maken met het Italiaanse gevoel voor mode. Terwijl ik niet verder kom dan een simpel zomerjurkje, dragen zij de meest mooie outfits. Hoe ze het doen? Geen idee. Maar ze doen het in ieder geval goed. Nogmaals: uitzonderingen daargelaten.

Italië is dus wat mij betreft het perfecte vakantieland. Het noorden van het land voelt vrijwel als mijn tweede thuis en ik kan een vakantie aan het Gardameer dan ook iedereen aanraden!

Heb jij ook een passie voor het Gardameer?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

8

San Francesco

Familie Bakker, 19 september 2016

Gezellige camping!

Gezellige, niet al te grote camping aan het Gardameer. Wel opletten voor de plekken rondom het zwembad en het podium, daar is het geluid in de middag / avond tijdens de activiteiten / shows van het entertainment team erg hard.

In de omgeving: Verona, stadjes rondom het Gardameer, Ponte Visconteo.

Bezocht San Francesco met partner.

Bestemming bekijken

Gardameer.nl